Mario-dag, nieuwe studios geopend en meer in hoogtepunten week 11

Het is alweer vrijdag en dat betekent dat de werkweek er voor vele er al weer op zit. Uiteraard hebben we ook deze week weer de nieuwtjes voor jullie op een rijtje gezet!

Nieuws

Zondag werd Mario-dag gevierd en niet alleen een nieuwe Mario-film aangekondigd (zie filmnieuws), maar ook de releasedatum van Paper Mario: The Thousand-Year Door (23 mei) en Luigi’s Mansion 2 HD (27 juni)!
Destiny 2 gaat een crossover event houden met Ghostbusters. Het is niet bekend wat het precies inhoud, maar wel dat het event op 19 maart live zal gaan.


Leuk nieuws voor Rare, want hun voormalige Xbox-exclusive Sea of Thieves is in onder andere de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk de meest gepre-orderde op de PlayStation 5. Zullen er dan toch meer Xbox-exclusives volgen!?

Over exclusives gesproken: volgens voormalig PlayStation CEO Shawn Layden zijn dat “problemen”. Het is volgens hem moeilijk om de kosten van een exclusieve game terug te verdienen. Helemaal bij live-service games die ook nog eens free-to-play zijn. Immers zijn er maar weinig gamers bereid om geld neer te leggen voor een game die gewoon helemaal niks kost.

Ook singleplayer games zijn heel lastig te bekostigen, aangezien die vaak rond de 200 miljoen kosten om te maken en maar een klein deel van de console-eigenaren een game in huis haalt.

Goed nieuws voor basketbalfans die ook Xbox Game Pass abonnee zijn. De game NBA 2K24 is namelijk “gratis” te spelen via de service van Microsoft.


De remake van System Shock kwam vorig jaar al naar de PC en zal op 21 mei ook naar de consoles komen. Nightdive Studios werkt nog druk aan de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Series S/X-versie van de game.

Gameloft, de ontwikkelaar achter Disney Dreamlight Valley gaat een game maken gebaseerd op Dungeons & Dragons. Het gaat om een actie-RPG, die in co-op gespeeld kan worden en die gebouwd rond een innovatieve hybride van overleving en levenssimulatie. Er is niet veel meer bekend, behalve dat het naar consoles en PC zal komen.

Een van de leukste (althans persoonlijk) re-releases van het jaar blijkt helaas geplaagd te worden met bugs en te weinig servers. De Battlefront collection van Star Wars kende bij de lancering slechts drie servers, waardoor maximaal 192 man het spel online konden spelen. Helaas was dat niet het enige probleem. Gelukkig geeft ontwikkelaar Aspyr te kennen dat ze aan de problemen werken.

Palworld-ontwikkelaar Pocketpair heeft laten weten dat het aan het overwegen is om hun populaire game naar andere platforms te brengen. Er zouden inmiddels al gesprekken gevoerd worden met diverse partijen.

Daarnaast is ook de eerste raid voor de game aangekondigd, genaamd Bellanoir. Daarin zal een “machtige Pal de Palpagos-eilanden gaan aanvallen”. Wanneer deze zal verschijnen, is nog niet bekend.

Crisis? Nee er worden nieuwe studios geopend

Zo heeft Star Wars Jedi-producent Giant Skull geopend. Hij heeft al diverse ontwikkelaars weten te strikken. Zo is Jon Carr de CTO van het bedrijf en een bekende van Asmussen, aangezien hij bij de Star Wars: Jedi-games de technische producent was.

Patrick Murphy, de art director van Fortnite, Valorant en Leafgue of Legends, is ook de art director bij Giant Skull. Lauren McLemore, een hoofdproducent van Fortnite, zal als hoofdproducent bij deze studio werken. Design director Jeff Magers (Star Wars Jedi: Fallen Order en Survivor), COO Anthony Scott (Rocksteady games) en animation director Brian Campbell (Epic Games) gaan ook aan de slag bij de ontwikkelaar.
De studio is op dit moment bezig met hun een AAA actie-avonturengame, die zal draaien op de Unreal Engine 5.

Daarnaast hebben enkele voormalig medewerkers van ID Software en Naughty Dog de studio Emptyvessel geopend. De studio noemt zichzelf een “AAA-ontwikkelaar” en werkt aan een sci-fi shooter.

De game is naar eigen zeggen geïnspireerd op films, graphic novels en games die zich afspelen op dystopische sci-fi werelden. Ook deze game zal gebruik maken van de Unreal Engine 5.

Waar we eerder melden dat Saber Interacive misschien verkocht zou worden door Embracer is deze week de kogel door de kerk. Een groep medewerkers heeft samen met een investeerdersbedrijf voor 247 miljoen dollar de maker achter de Knights of the Old Republic remake gekocht.

Hoewel Respawn Entertainment de dans leek te ontspringen bij de ontslaggolf bij EA, laat het bedrijf weten toch 28 man te hebben ontslagen. EA is, net als meerdere grote uitgevers in de industrie aan het bezuinigen.

Filmnieuws

Nintendo en Illumination werken weer samen voor de tweede Super Mario-film. Shigeru Miyamoto en Chris Meledandri zullen de producenten zijn voor de film die op 3 april 2026 in de bioscopen zal verschijnen.

Volgende maand verschijnt de Fallout serie op Amazon Prime Video en Todd Howard heeft het productieteam duidelijk gemaakt dat ze niet te veel mochten gebruiken die ook in Fallout 5 zullen zitten.

Showrunner Graham Warner had onlangs al gekscherend aan Den of Geek laten weten dat zij bezig waren om “Fallout 6” te maken. Desondanks weet het team blijkbaar wel wat er in het vijfde deel zal zitten.

Tijdens Late Night with Seth Meyers werd de Fallout serie ook besproken. Walton Goggins, die de rol van Ghoul op zich heeft genomen, vertelt meer over de serie en ook wordt er een scene van de serie getoond.

En als het aan schrijver Graham Wagner ligt komen er meerdere seizoen van de Fallout-serie. Wij gaan op 11 april voor het eerste seizoen er goed voor zitten!

Trailers van de week

Warner Bros laat weten dat Multiversus op 28 mei officieel zal lanceren. De officiële lancering van de free-to-play vechtgame zal gepaard gaan met een nieuwe PvE modus, meer helden, extra stages, eersteklas online gameplay, verbeterde visuals en nog veel meer.

Volgende week verschijnt Rise of the Ronin en deze week is er weer een nieuwe video vrijgegeven. Daarin ligt de focus op het verhaal van de game.

V Rising was al enige tijd speelbaar via Early Access, maar zal op 8 mei deze fase verlaten en verschijnt dus de “volledige” versie op de PC. De game komt later dit jaar ook nog naar de PlayStation 5, maar wanneer is nog niet bekend. Wel is er een nieuwe trailer vrijgegeven.

Over een klein weekje verschijnt Dragon’s Dogma 2 en om jullie alvast in de stemming te brengen heeft Capcom een acht minuten durende video vrijgegeven waarin men je alvast verwelkomt.

Op diezelfde dag, 22 maart, zal ook Rise of the Ronin verschijnen en daarvan is de launch trailer vrijgegeven!

Far Cry vierde deze week het 20 jarige bestaan en deelde ook een video met daarin 20 jaar krankzinnige avonturen!

Geruchten

Het lijkt erop dat ook de PlayStation 5 Slim een tijdelijke prijsverlaging gaat krijgen. In Spanje wordt de nieuwste variant op Sony’s current-gen console al voor 474 euro aangeboden. We raden je dus aan om nog even te wachten, mocht je van plan zijn om een PlayStation 5 in huis te halen.

Er wordt weer over de Nintendo Switch 2 geroddeld en dit keer wordt er verwacht dat de hybride console minstens net zo krachtig of zelfs krachtiger is als de Steam Deck. Youtuber Moore’s Law is Death claimt veel informatie over de nog te onthullen van Nintendo te hebben vernomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *