Nadat Sledgehammer tot twee keer toe de Tweede Wereldoorlog mocht terug laten keren, zijn ook zij aan de moderne oorlogsvoering gezet. In Call of Duty Modern Warfare 3 gaan we verder waar het deel vorig jaar ons achterliet. Weet het ook een stapje vooruit te zetten qua gameplay?!

Oude tijden in een nieuw jasje

Het is eigenlijk belachelijk hoe gamers alles maar lijken te accepteren. Voor de multiplayer van Call of Duty Modern Warfare 3 heeft Sledgehammer Games namelijk geen enkele nieuwe map gemaakt. Althans niet voor release. Waar we een jaar of 10 geleden nog accepteerden dat we geld moesten neerleggen voor een paar oude maps in een vernieuwd jasje lijken we nu dus een volledige game ervoor te willen betalen (al ligt daar nog wel een kleine nuance).

We hebben de zombie modus en singleplayer nog niet gespeeld, maar die moeten toch echt wel wat opvullen om het gemis van nieuwe maps op te vullen. Immers merkte ik dat het wel leuk is om de oude maps nog een keer opnieuw te spelen, maar het is niet iets wat mij persoonlijk uren aan de buis gekluisterd houdt. Echter focus ik me in deze hands-on op de bèta van de multiplayer en daarin heb ik ook wel wat dingen gezien die er juist wel weer voor zorgen dat ik deze game wil blijven spelen.

Call of Duty Modern Warfare 3 hands-on

Slide can.., maar dan toch net niet

Een van de veranderingen die er aan de daadwerkelijke gameplay eruit springt, is het feit dat slide cancel weer terug lijkt. Ja het lijkt, want het is toch een verandering van de feature bug die ervoor zorgde dat er een hele andere manier van spelen werd gecreëerd. In Modern Warfare 3 werkt slide cancelen niet echt als een versnelling, want je kunt namelijk niet meteen doorsprinten. Dat was bij de eerste Modern Warfare namelijk wel het geval en de nieuwe manier lijkt dus een wat meer tactischere gebruik te hanteren.

Van de uren die ik gespeeld hebt, merkte ik dat het voornamelijk makkelijk was om te gebruiken om snel de hoekjes om te gaan en gelijk te “ads-en” (Aim Down Sight). Daarentegen werd het nog interessanter doordat je de slide cancel tegelijkertijd met het “ads-en” kunt gebruiken. Je glijdt dus door, maar je kunt dus wel ook je wapen gebruiken. Al verandert de manier waarop het wapens wordt vast gehouden wel naar het eerder benoemde tactical stance. Dat is eigenlijk een stand tussen de ADS en hipfire in. Het is dus niet bijzonder accuraat, maar je bent wel een tikkeltje sneller dan ADS.

Voor degene die Modern Warfare 2 hebben gespeeld en bekend zijn met de “canted sights” (waarin het wapen gekanteld wordt), die zullen de tactical stance daarin het meest herkennen. Ik merkte dat ik deze feature steeds vaker ging gebruiken omdat het gewoon heel vet is om iemand op deze manier om te brengen.

Voorzichtig geënthousiasmeerd

De multiplayer belooft net zoals eigenlijk al jaren geen hele grootse dingen te veranderen. Het enige wat iets verandert is qua gameplay zijn de perks, die nu gelinkt zijn aan bepaalde kledingstukken. Zo zijn er speciale sneakers die je voetstappen meer dempen (het is nu blijkbaar echt de bedoeling) en is er een armor waardoor je niet zichtbaar bent voor onder ander UAV’s (voorheen de Ghost perks). In de beta heb ik nog lang niet alles kunnen zien, omdat het allemaal ontgrendeld moet worden. Gezien mijn weinige vrije tijd doe ik dat liever als de game uitkomt, maar tot nu toe zit er niet heel veel spannends bij, al gebruikte ik nu wel vaak een kledingstuk die ervoor zorgde dat de movement en het klimmen/ springen op objecten nog iets sneller gaan. Dit zorgt er wel weer voor dat de game wat “ouderwets” snel aan voelt. In combinatie met de vernieuwde oude maps bracht dat toch wel weer nostalgische gevoelens naar boven.

Daarnaast ben ik erg benieuwd naar wat de singleplayer ons te bieden zal brengen en voornamelijk doordat dit zich af lijkt te spelen rondom Verdanks (de map waar vele met mij uren hebben geplunderd/ proberen te overleven in de originele Warzone) en uiteraard nog de eerste Zombie-modus die zich afspeelt in de hedendaagse tijd! Kortom het kan volgende maand wel een hele leuke maand worden, met misschien wel de nieuwe map en gameplay van Modern Warfare 3 in de huidige versie van Warzone (jup, ik speel het nog steeds)!

Call of Duty Modern Warfare 3 hands-on 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *