Nacon Connect, industrie crisis nog steeds bezig en meer in hoogtepunten week 9

Er is weer een drukke week en maand achter de rug en de volgende dient zich alweer aan. Maar eerst kijken we nog even naar de nieuwtjes van week 9!

Nieuws

Elden Ring blijft het goed doen in de verkopen. Sinds de release vorig jaar zijn er 23 miljoen exemplaren van de game over de (digitale) toonbank gegaan. Met dat aantal komt het toch aardig in de buurt van de bestverkopende game van 2023 (Hogwarts Legacy met 24 miljoen exemplaar).

Warner Bros (de uitgever van de eerder genoemde Hogwarts Legacy) laat weten dat Suicide Squad Kill the Justice League ook hen niet heeft weten te overtuigen. Voornamelijk de verkopen van de looter-shooter/ liveservice-game voldoen niet aan de verwachtingen.

Marcus Lehto, een van de medeoprichters van Halo, heeft EA alweer verlaten. Vorig jaar maakte hij bekend om met zijn nieuwe studio, Ridgeline Games, aan Battlefield te zullen werken. Echter spotten gebruikers op X dat hij al zijn connecties met EA en Battlefield had verwijderd van zijn social media. Waarom hij vertrokken is, weten we eigenlijk niet.

Sony heeft de PlayStation Plus-games voor maart onthuld en komende maand kunnen abonnees aan de slag met onder andere Sifu, Hello Neighbor 2 en de Witch Queen uitbreiding van Destiny 2.

De stemacteur van Jar Jar Binks (Ahmed Best) laat weten dat hij weer de rol van de onhandige Gungan uit Star Wars op zich gaat nemen. Niet voor een film maar voor een spel. Op social media heeft hij namelijk een foto geplaatst waarin hij laat weten de mocap te zullen verzorgen en met de hashtag Activision lijkt erop dat het om een game gaat.

Crash Bandicoot 4-ontwikkelaar Toys for Bob gaat verder door als onafhankelijke ontwikkelaar. Nou ja, ze stoppen met het helpen ontwikkelen van Call of Duty om vervolgens verder te gaan met Microsoft. Laat die vorig jaar nou net de Call of Duty-uitgever hebben overgenomen..


Gran Turismo 7 krijgt drie nieuwe bolides, nieuwe events, een nieuwe locatie om foto’s te maken en een extra menu op de racekaart. Deze zullen verkrijgbaar zijn middels update 1.43 van de game.


Remedy heeft de rechten van Control overgenomen van 505 Games. De ontwikkelaar wil deze serie uit gaan breiden en daarmee ook het Remedy Connected Universe. Zo wordt er al gewerkt aan Control 2.

Er werd onlangs geroddeld over een Mandolorian game bij Respawn Entertainment. Hoewel de game wel bestaan heeft, is deze helaas alweer geannuleerd. Ondanks de positieve geluiden bij zowel de ontwikkelaar en het publiek vond EA de game toch te veel risico met zich meenemen.

Crisis deel 1243434

Helaas heeft de industrie nog steeds te maken met veranderingen en een kostenplaatje die niet helemaal meer te verantwoorden is. Deze week laat Supermassive Games weten 30 procent van het personeel te moeten ontslaan vanwege her organisatie. Het schijnt de enige manier voor de maker van Until Dawn te zijn om “voortdurende duurzaamheid” van het bedrijf te garanderen.

Bij Sony zijn er deze week ook al 900 mensen geïnformeerd over het feit dat ze binnenkort ergens anders aan de slag mogen. Dit zou als gevolg hebben dat een live-service game van Twisted Metal is geannuleerd.


Bij deze ontslagen is PlayStation Londen het hardst getroffen. De studio is helaas helemaal opgedoekt. Echter blijft het daar niet bij want ook bij Naughty Dog, Guerrilla Games, Insomniac Games en Firesprite hebben mensen de zak gekregen.

Uitgever 505 Games heeft ook een aantal kantoren in Europa gesloten. Hierbij zouden 10 werknemers hun baan hebben verloren. De uitgever is bekend van games als Sniper Elite, Control, maar fixte ook de PC-versie van Death Stranding.

Embracer is ook flink aan het herstructureren en heeft mogelijk Saber Interactive te koop gezet en daarmee ook de rechten van de Star Wars Knights of the Old Republic remake. Er zouden al investeerders zijn geweest die hun interesse in de ontwikkelaar kenbaar hebben gemaakt. Hierbij zou 500 miljoen dollar gemoeid gaan. Vooralsnog is het niet bevestigd, maar het klinkt in ieder geval niet heel ongeloofwaardig.

Nacon Connect!

Nacon was deze week weer lekker bezig met een nieuwe Connect. Daarin werd onthuld dat Greedfall 2 in de zomer via Eartly Access zal verschijnen en uiteraard werd de game nog even getoond.

Ook kwam Test Drive Unlimited Solar Crow de revue passeren, maar helaas nog steeds geen releasedatum voor de game die ergens dit jaar wordt verwacht. Gelukkig maakte de trailer wel weer een hoop goed!

Er komt een open wereld survival game in de Terminator universum, genaamd Terminator: Survivors. De game is zowel in je eentje als met tot drie andere spelers in co-op te spelen. De game zal op 24 oktober in Early Access verschijnen en dat is ten ere van het 40 jarige bestaan van de reeks.

Ook werd de isometrische actie (diablo-achtige) game Dragonkin: The Banished aangekondigd. De game wordt ontwikkeld door EKO Software en zal in februari 2025 naar de PC (Steam), PlayStation 5 en Xbox Series S/X komen.

Filmnieuws

De populaire anime-serie Naruto krijgt een live-action verfilming. Destin Daniel Cretton, bekend van zijn werk aan Marvel’s Chang-chi, zal het schrijfwerk en de rol als regisseur op zich nemen. Dit lijkt overigens een nieuwe trend te worden. Eerder volgden als One Piece en Avatar: The Last Airbender op Netflix.

Trailers van de week

In een nieuwe trailer van Rise of the Ronin wordt dieper ingegaan op de gevechten die spelers zullen hebben!

F1 24 is deze week officieel aangekondigd, maar zal nog even op zich laten wachten. De nieuwe F1-game van Codemasters zal in april pas uitgebreid aan bod komen tijdens een livestream en op 31 mei in de winkels liggen.

Tijdens Pokemon Day 2024 werd weer een Pokemon Presents gehouden en daarin werd Pokémon: Legends ZA aangekondigd. De game speelt zich af in Lumiose City en ook Mega Evolutions zijn weer van de partij. Welke Pokémon herken jij naast Onix, Pikachu, Pyroar en Talonflame?!

Teenage Mutant Ninja Turtles Arcade: Wrath of the Mutants komen naar de PC en consoles. De game verscheen in 2017 al in de arcadehallen.

Geruchten

Er wordt al maanden geroddeld over de Nintendo Switch-opvolger en de laatste tijd ook veel over de releaseperiode. Er werd eerder al vernomen dat de nieuwe console van Nintendo pas in maart 2025 zou verschijnen en deze week sluit ook Nikkei zich aan bij die geruchten. Nintendo wil gewoon een goede line-up hebben voor de “Switch 2” en kan die gewoonweg niet eerder garanderen. Daarnaast hoopt Nintendo met de extra tijd voldoende exemplaren te kunnen maken om het bekende “scalpen” te voorkomen.

Volgens Tom Henderson komt er bij de lancering van de volgende Battlefield een Battle Royale modus. Deze modus zal free-to-play te worden en twee modi bevatten. De eerste is de standaard BR-modus en de andere is Gauntlet. Daarin moeten team zoveel mogelijk taken voltooien om ervoor te zorgen dat ze niet gekickt worden.
Ondanks de bezuinigingen bij Sony en dus ook Guerrilla Games is de Horizon co-op game niet geannuleerd. Althans dat meldt journalist Jason Schreier, nadat er op X naar gevraagd werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *