Nintendo Direct, Call of Duty 2023 en meer in nieuws van week 6

Ook de eerste volledige week van februari is weer voorbij gevlogen en uiteraard was er weer een hoop nieuws. Zo was de grote klapper deze week de Nintendo Direct, maar verraste Activision Blizzard ons ook met Call of Duty.

Nintendo Direct?!

Nintendo begon deze week lekker en niet alleen door een nieuwe Direct aan te kondigen en online te knallen, maar ook door te melden dat er inmiddels 122 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch zijn verkocht. Ook heeft men laten weten dat het aantal games dat voor de hybride console bijna 1 miljard aantikken. De top 10 van best verkopende games moge ook wel indrukwekkend worden genoemd:

1. Mario Kart 8 Deluxe – 52m (+3,6m)
2. Animal Crossing: New Horizons – 41,59m (+1,42m)
3. Super Smash Bros. Ultimate – 30,44m (+0,91m)
4. Legend of Zelda: Breath of the Wild – 29m (+1,21m)
5. Pokémon Sword/Shield – 25,68m (+0,31m)
6. Super Mario Odyssey – 25,12m (+0,68m)
7. Pokémon Scarlet & Violet – 20,61m (New)
8. Super Mario Party – 18,79m (+0,44m)
9. Ring Fit Adventure – 15,22m (+0,35m)
10. Pokémon Let’s Go – 15,07m (+0,26m)
Maar er werd op dinsdag een nieuwe Direct online geknald en daarin werden een hoop games getoond. Uiteraard was er de grote afsluiter in de vorm van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, maar ook een releasedatum voor Pikmin 4 en de shadow drop van Metroid Prime Remastered. Mocht je de show gemist hebben, kun je hem hieronder even terugkijken!


Naast de Nintendo Direct werd er deze week nog een dergelijke show aangekondigd. Nacon zal namelijk op 9 maart hun nieuwe games gaan tonen. Zo zullen RoboCop: Rogue City, The Lord of the Rings: Gollum, Gangs of Sherwood en Ravenswatch van de partij zijn, maar werd Test Drive Unlimited: Solar Crown niet vermeld in het persbericht van de uitgever.

Wel of geen nieuwe Call of Duty dit jaar?

Het leek er eigenlijk tot deze week op dat we in 2023 geen nieuwe Call of Duty zouden krijgen. Treyarch’s nieuwe game staat pas voor 2024 gepland, terwijl die normaliter verantwoordelijk zou zijn voor de Call of Duty van dit jaar.
Toch heeft Activision laten weten dat er dit jaar wel een “jaarlijkse premium release” van de game zal verschijnen. Toch is journalist Jason Schreier van Bloomberg er van overtuigd dat ze hiermee nieuwe content voor Call of Duty Modern Warfare 2 bedoelen. Het zou gaan om nieuwe missies voor de singleplayer en bekende maps van vorige Call of Duty’s voor de multiplayer.

EA Motive is een studio om rekening mee te houden!

Wie had ooit nog gedacht dat EA nog een lineaire singleplayer game tot leven zou wekken, maar met Dead Space heeft EA Motive een uitstekende remake geleverd die naar meer smaakt!
Gelukkig hebben we al goede hoop, aangezien ook de ontwikkelaar heeft genoten om de game opnieuw van de grond af aan op te bouwen en wil men het liefst nog meer met de horrorgame doen! Waarom je Dead Space zou moeten spelen, kun je in onze review lezen!

Echter is men achter de schermen ook druk bezig met de ontwikkeling van de Iron Man-game. Deze is volgens het team in productie gegaan. Dit betekent dan wel dat het nog een lange weg te gaan heeft, maar ook geeft het aan dat singleplayer games niet zo dood waren als EA eerder deed vermoeden!

Trailers van de week

Uiteraard is The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom een van de trailers die ons deze week is bijgebleven. De game verschijnt op 12 mei en lijkt een stuk duisterder te worden dan diens voorganger Breath of the Wild.

Wekelijks geroddel

Elke week wordt er wel weer geroddeld en ook deze was niet anders. Zo wordt er gesuggereerd dat Microsoft flink aan het bezuinigen is, maar niet alleen in het personeel (waar al 10.000 banen zijn opgegeven), maar ook in het budget voor de marketing van Xbox. Dit zou uiteindelijk resulteren tot het feit dat Microsoft niet aanwezig is tijdens de komende E3.

Dit zou ook te maken hebben met het teleurstellende jaar dat Xbox kende. Qua exclusives was het een vrij schraal jaar, maar dat kwam onder andere door het uitstellen van Redfall en Starfield. Dit terwijl de platformhouder het jaar zo sterk begon met de overname van Activision en de groei in Xbox Game Pass.

Over Xbox Game Pass gesproken: naar verluidt zal Ubisoft + aan de service worden toegevoegd. Dit is iets waar al eerder over geroddeld werd, maar nu hebben dataminers ook mogelijk de eerste hints gevonden.

Tot slot nog een geruchtje over Sony. De platformhouder zou mogelijk nog deze of volgende maand een State of Play online gooien. Deze zou relatief klein zijn, maar Sony zou in juni een grote showcase hebben gepland. Helaas is er op het moment van schrijven nog niks over bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *