Nintendo Direct, E3 2024, EA en meer in hoogtepunten van het nieuws van week 25

Deze week verraste Nintendo ons met een gloednieuwe Direct, maar er was nog meer te beleven in de wereld van de games!

Nieuws

Flintlock:The Siege of Dawn is helaas uitgesteld door ontwikkelaar A44 Games. De game verschijnt namelijk pas in 2024, zodat de ontwikkelaars wat meer de tijd hebben om de game zo goed mogelijk af te maken.
Ook Immortals of Aveum is uitgesteld. De game dat onder EA’s Orginals label wordt uitgebracht, komt nu op 22 augustus.
Voor Moving Out 2 was er beter nieuws: de game verschijnt namelijk op 15 augustus voor de PC, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X en Nintendo Switch.

De E3 (van 2024 en 2025) leek even zo goed als geannuleerd. De Los Angeles Tourism Board of Commissioners vermeldde de beurs niet meer in hun lijst met toeristische gebeurtenissen in de stad. Volgens de ESA wordt er nog steeds gepraat over een terugkeer van de beurs, dus er blijft vooralsnog hoop dat de E3 terug gaat komen.

Slecht nieuws voor degene die Call of Duty Warzone 2 niet kan bekoren en nog steeds met Call of Duty Warzone Caldera zich (proberen) te vermaken. De servers van de game zullen op 21 september stoppen en dus betekent het dat je op zoek moet naar een andere game of toch de stap naar het vervolg te maken.

Microsoft heeft de prijzen van de Xbox Series X en Game Pass verhoogd. De console van Microsoft gaat nu 550 euro kosten en Game Pass 10,99 per maand/ Ultimate 14,99 per maand. De prijzen zullen vanaf 1 augustus omhoog gaan.

EA gaat een grote herstructurering doorvoeren en opsplitsen in EA Sports en EA Entertainment. Zo vallen games als Apex Legends, Star Wars en Battlefield onder de laatste en alle race en sportgames onder de eerste.

De Nintendo Direct

Nintendo kwam ook nog met een eigen show en uiteraard ging het weer om een Direct. Daarin werden flink aantal games getoond, waaronder enkele gloednieuwe!

Zo werd Detective Pikachu Returns onthuld en in de trailer kregen we te zien welk avontuur er op Pikachu staat te wachten.

Ook Nintendo Switch-eigenaren kunnen binnenkort aan de slag met de Master Collection van Metal Gear Solid.

WarioWare: Move It! is vanaf 24 oktober voor de Nintendo Switch.

Pikmin 4 werd ook uitgebreid getoond tijdens de presentatie en daarnaast werd er een HD bundel van deel 1 en 2 aangekondigd voor de Nintendo Switch en die zijn nu al verkrijgbaar.

Pokémon Scarlet & Violet krijgt binnenkort de Hidden Treasure of Area Zero uitbreiding en deze werd getoond tijdens de Direct.

Luigi’s Mansion: Dark Moon krijgt een remake voor de Nintendo Switch. De avonturengame verscheen oorspronkelijk in 2013 voor de Nintendo 3DS, maar zal dus volgend jaar ook naar de hybride console van Nintendo komen.

Ook de Batman Arkham Trilogy van Rocksteady komt naar de Nintendo Switch. Dat zal later dit jaar moeten gebeuren.

De verrassing van de show was toch Super Mario Bros. Wonder. Bij het zien van de trailer vragen we ons af of Mario niet te lang met Paddo’s is omgegaan! Op een positieve manier natuurlijk ;-)!

Om Taria lijk je jouw droom werkelijkheid te kunnen maken. Althans als je van bouwen, verkennen en jagen houdt. De game lijkt heel wat weg te hebben van Animal Crossing. Echter is deze game helemaal free-to-play!

Daarnaast werd ook de tweede DLC voor Mario + Rabbids: Sparks of Hope getoond. In The Last Spark Hunter gaan onze helden naar een muzikale planeet, waar een nieuw avontuur hun opwacht. Eigenaren van de game kunnen er nu mee aan de slag.

Tot slot werden er nog twee nieuwe Amiibo van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom getoond. Het gaat om Zelda en Ganondorf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *