Nintendo Direct, Xbox-exclusives onthuld voor andere consoles en meer in hoogtepunten week 8

De weken vliegen weer voorbij en ook de maand maart komt al aardig in de buurt. Deze week was er weer genoeg te zien, waaronder de Nintendo Direct: Partner Showcase, maar ook het groeiende succes van Palworld en meer!


Voor we na het nieuws kijken, hebben we eerst nog een review voor jullie klaarstaan. Het gaat om de remake van Mario vs Donkey Kong, die wat ondergetekende betreft een behoorlijk verslavende game is!

Nieuws

Bandai Namco heeft tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers laten weten vijf games te hebben geannuleerd. Deze zouden volgens de uitgever niet voldoen aan de standaard die zij hebben. De uitgever verwacht daardoor de komende tijd minder winst te maken, maar verwacht hier op de langere termijn wel sterker uit te komen.

Mocht je Dead Island 2 nog geen kans hebben gegeven en toevallig ook een abonnement hebben op Xbox Game Pass Ultimate dan kun je de game nu “gratis” uittesten. De game kan helaas wel alleen op een Xbox-console gespeeld worden, dus niet op PC of als je een andere Xbox Game Pass-abonnement hebt.

Palworld blijft het goed doen en kent inmiddels 25 miljoen spelers. 10 miljoen daarvan spelen de game via Xbox en 15 miljoen via Steam. De game heeft van ruim 227 duizend gamers een review gekregen en daarvan in 94% “erg positief” te spreken over de game.

Xbox?!

Tijdens de Nintendo Direct van woensdag werd de komst van Grounded en Pentiment al voor de Nintendo Switch bevestigd en later die dag werd ook Hi-Fi Rush voor de PlayStation 5 aangekondigd. Laatstgenoemde zal op 18 maart verschijnen, terwijl Grounded op 16 april verschijnt en Pentiment al sinds gisteren te spelen is.

Volgens geruchten komt Sea of Thieves er ook aan en de piratengame van Rare zal mogelijk op 30 april naar de Nintendo Switch en PlayStation 5 komen.
Ondergetekende liet afgelopen weekend nog weten wat hij van de busisness update vond. Het ziet er volgens Joey niet naar uit dat het bij deze vier games blijven die naar andere platformen zullen komen.

Hi-Fi Rush werd dan niet voor de Nintendo Switch aangekondigd, maar komt (volgens Tom Henderson) wel naar een Nintendo-console, namelijk de opvolger van de Switch. De ontwikkelaar vindt dat die console de game meer tot zijn recht doet komen en wacht dus liever nog even.

Filmnieuws

De verfilming van Borderlands krijgt steeds meer kleur. Sterker nog: de eerste trailer van de film is vrijgegeven!

De film zal vanaf augustus in de bioscopen draaien.

Hideo Kojima’s documentaire is nu te zien op Disney+. In Connecting Worlds zien we hoe de legendarische ontwikkelaar zijn eigen studio lanceerde en de game Death Stranding heeft gemaakt. De documentaire duurt ongeveer een uur en hieronder is alvast een stukje te bekijken.

Trailers van de week

In een nieuwe trailer van Rise of the Ronin krijgen we meer te zien van de speelwereld van de game. Zo zien we hoe spelers de vrijheid krijgen om rond te reizen door Bakumatsu Japan.

Sand Land heeft een nieuwe trailer gekregen waarin we meer van de gameplay krijgen te zien!

Solium Inferno is een game uit het grand-strategy genre en de game is deze week eindelijk op Steam verschenen (hoewel de game op Valentijnsdag zou verschijnen). Om de lancering te vieren, heeft League of Geeks de launch trailer vrijgegeven.

De free-to-play 2v2 tag-based vechtgame Project L van Riot Games gaat voortaan door het leven als 2XKO. De ontwikkelaar van League of Legends wil de game dit jaar groots promoten door onder andere wereldwijd demo’s te geven. Ook heeft men al de eerste beelden van de game vrijgegeven.

Daarnaast dus ook een trailer met wat fans dit jaar van 2XKO kunnen verwachten.

Session: Skate Sim heeft een nieuwe DLC erbij gekregen, die een schoolplein aan de game toevoegt.

Peacemaker maakt vanaf 28 februari (voor Kombat Pack bezitters) zijn opwachting in Mortal Kombat 1 en in een video laat hij even zijn moves zien!

Er zijn deze week veel PlayStation VR-2 games aangekondigd deze week. Zo komt Little Cities: Bigger naar de VR-headset van Sony.

Ook Zombie Army VR komt naar de PlayStation VR2 (en ook naar Steam en de Meta Quest).

Wanderer: The Fragments of Fate komt op 27 juni naar de headset van Sony. In deze shooter kun je door de tijd reizen en het ziet er veelbelovend uit!

Geruchten

Volgens insiders van Bloomberg wordt de Nintendo Switch opvolger pas in maart 2025 verwacht. Nintendo zou de console intern hebben uitgesteld om wat meer games bij de lancering te kunnen aannbieden.

Daarentegen zou Nintendo zich wel opmaken om Metroid Prime 4 dit jaar nog uit te laten komen. Daarmee lijkt het erop dat deze game niet als launchtitel voor de “Switch 2” zal verschijnen.

Volgens NatetheHate zal Fable volgend jaar moeten verschijnen. De game werd al in 2020 aangekondigd, maar de leaker zou “ergens vorig jaar” hebben vernomen dat Playground Games de open wereld RPG in 2025 op de markt wil brengen.

Sony zou druk bezig zijn met de volgende generatie PlayStation, maar ook nog een tussentijdse hardware-upgrade in de vorm van een PlayStation 5 Pro. Volgens de Japanse gaming analist Serkan Toto zou deze dit najaar moeten verschijnen en daarmee ruim op tijd voor de lancering van GTA 6.

Er wordt nog meer over de PlayStation 5 Pro geroddeld. Zo zou de console een beschaafde upgrade zijn ten opzichte van de huidige PlayStation 5. De focus zou liggen op 4K en 60 fps, met meer games die zelfs 4K en 120fps zouden moeten draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *