The Witcher 4 team groeit, Marvel Rivals onthulling en meer in hoogtepunten week 13

Het paasweekend staat voor de boeg en dat betekent dat we een dagje langer vrij zijn en kunnen gamen! Voor wij dat gaan doen, hebben we nog even de hoogtepunten van week 13 voor jullie op een rijtje gezet!

Nieuws

Toys for Bob gaat opnieuw de samenwerking met Microsoft aan, maar dit keer als onafhankelijk ontwikkelaar. Volgens Microsoft gaat de ontwikkelaar achter Spyro en Crash werken aan een game die “lijkt op iets waar men eerder aan heeft gewerkt”. Volgens insider Canadien Guy Eh werkt het bedrijf aan Spyro 4 en dit claimt hij gehoord te hebben tijdens PAX East.

Overwatch 2 gaat zeer waarschijnlijk niet de PvE modus krijgen, die ooit als selling point werd gebruikt. Het team van Blizzard werd hard getroffen door de herstructurering van Microsoft en degene die er nog aan de PvE werkten, zijn overgeplaatst naar de PvP. Dit meldt Jason Schreier die een aantal ontwikkelaars van Blizzard sprak tijdens de GDC.

Mocht je een PlayStation 5 in huis hebben, maar dit weekend niks hebben om te spelen: de demo van Stellar Blade is vanaf vandaag verkrijgbaar! Mocht je niet weten wat voor game dat is, check dan deze trailer!

Mocht je liever wat anders zoeken dan is ook Cyberpunk 2077 tot 1 april voor vijf uur gratis uit te testen!

Day’s Gone-ontwikkelaar Sony Bend Studio heeft in een vacature een vermelding gemaakt van een live-service game. Het bedrijf is op zoek naar een lead project manager voor een nog onbekende game.

Ken Levine werkt met Ghost Story Games aan Judas, een game die op het eerste gezicht veel weg heeft van “zijn” eerdere BioShock-games. Afgelopen week mochten een aantal media al aan de slag met de game en hun impressies delen. Levine zelf noemt Judas een “verhalende LEGO-game” en daarmee doelt hij op het feit dat je drie leiders kunt helpen, maar ook tegen je kan laten keren. Veel media meldden overigens dat de game “tot op een bepaalde hoogte” lijkt op BioShock. Wij kijken er in ieder geval erg naar uit!

Goed nieuws voor degene die uitkijken naar de volgende The Witcher game. Hoewel het nog wel even kan duren, verwacht CD Project Red dat in de tweede helft van dit jaar de game in volledige productie gaat. Daarnaast laat het bedrijf weten dat er nu ruim 400 ontwikkelaars aan de game werken!

Oh nee, nog steeds crisis!

Smilegate Barcelona heeft de deuren moeten sluiten. De ontwikkelaar die onder andere Lost Ark en de CrossFire-games onder zijn hoede nam, heeft via de LinkedIn pagina van Stephane Blais laten weten dat ook die studio de dupe is van de ontslaggolf in de industrie.

Ook bij SEGA is er flink gekort in de personeelskosten. Zo heeft het bedrijf Relic Entertainment van de hand gedaan en zijn er in totaal 240 medewerkers op straat gezet. Daarbij zit ook personeel van Creative Assembly en SEGA Europe, en een klein aantal bij HARDlight.
Gelukkig blijft Relic Entertainment wel doorgaan met het ontwikkelen van games, al zal dat wel als onafhankelijke studio gebeuren.

Ook bij Certain Affinity, mede-ontwikkelaar van onder andere Call of Duty en Halo, zijn er 25 mensen ontslagen. Via LinkedIn laat de CEO van het bedrijf weten dat deze keuze door “ongekende uitdagingen” gemaakt moest worden. Dit zou komen doordat nieuwe projecten niet meer zo snel gefinancierd worden en investeerders nu ook minder geld aan gamebedrijven geven. Hierdoor zou het moeilijker worden om werk binnen te halen.

Filmnieuws

Wes Ball, de regisseur van The Legend of Zelda-verfilming laat in een gesprek met Total Film weten dat de film niet alleen serieus zal zijn, maar ook grappige momenten zal bevatten. Daarnaast hoopt hij de “grootste verlangens” van de fans te vervullen.

Trailers van de week

Het eerste in-game seizoen van Suicide Squad: Kill the Justice League is al verkrijgbaar en in een trailer wordt getoond wat spelers kunnen verwachten. Zo zien we The Joker uit een andere universum, die gered moet worden door Task Force X en zich uiteindelijk ook bij die squad zal aansluiten.

Dustborn is voorzien van een releasedatum en dat is op 20 augustus. In de game moeten spelers een pakketje van Californië naar Nova Scotia brengen in het dystopische Amerika van 2030.

Sand Land is de nieuwste game van Dragon Ball-bedenker Akira Toriyama en in een nieuwe gameplay-trailer worden de gevechten behandeld!

Volgende week keert Rebirth Island terug bij de opening van het derde in-game seizoen van Call of Duty Warzone. In een trailer wordt de vernieuwde versie van het level getoond.

Metal Hellsinger wist het al goed te doen met drie miljoen verkochte exemplaren, maar de game komt ergens dit jaar ook naar VR-platforms.

Netease heeft een Marvel game onthuld, genaamd Marvel Rivals. In de game nemen twee teams van zes helden het tegen elkaar op en het heeft heel veel weg van Overwatch. De game komt vooralsnog alleen naar de PC.

Paper Mario: The Thousand-Year Door krijgt in mei een remake en in een nieuwe trailer wordt het begin van de game getoond.

Ruim 40 indiegame-ontwikkelaars hebben samen een eigen livestream georganiseerd. Onder de naam The Triple-i Initiative showcase zullen er op 10 april om 19:00 een dertigtal ‘blockbuster indiegames’ worden getoond.

Yellow Brick Games, onder leiding van de voormalig creative director van Dragon Age (Mike Laidlaw), heeft de teaser vrijgegeven van hun eerste game. De game heeft nog geen naam, maar zal op 2 april volledig worden onthuld. Check hier de eerste teaser!

Edde Gordo komt volgende week naar Tekken 8. Het personage maakt al sinds het derde deel uit van het roster, maar ontbrak bij het laatste deel. Dat was gelukkig lang geen reden om de game minder leuk te vinden overigens. Check hier de eerste trailer van Eddie in actie!

Geruchten

Rockstar zit een beetje met de handen in de haren wat GTA 6 betreft. Het bedrijf wil graag de game niet uit stellen, maar de ontwikkelaars willen eigenlijk niet meer zo veel op kantoor werken (omdat het onder andere crunch zou aanmoedigen). De game zou daardoor mogelijk pas in 2026 verschijnen, al zou het ook nog kunnen dat de game “pas” in de herfst van 2025 in de winkels komt te liggen. Hoe dan ook wil Rockstar pas uitstellen als het echt niet anders kan.

Capcom zou grootste plannen hebben wat betreft Resident Evil 9 en volgens insider Dusk Golem gaat die game een open wereld krijgen.


Microsoft zou volgens Jez Corden bezig zijn met een prototype van een Xbox handheld. Hoewel er in augustus nog geen behoefte voor zou zijn, ziet het bedrijf toch in dat er een nieuwe rage aan het ontstaan is. Microsoft wil overigens wel een apparaat maken dat niet afhankelijk is van de Cloud.

Het is al enige tijd stil rondom XDefiant en dat komt zeer waarschijnlijk door een alles behalve vriendelijke werksfeer bij Ubisoft. Zo claimt Insider Gaming dat er behoorlijke vriendjespolitiek heerst en dat er zelfs twijfelachtige beslissingen door de hoge piefen worden genomen. Zo wordt er ook gesproken over crunch en zouden er veel ontwikkelaars bij het project weglopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *