Crisis in de industrie, Palworld-gekte en meer in hoogtepunten week 4

Het weer is deze week al behoorlijk guur, maar de geluiden uit de industrie zijn ook niet echt mild. Er was weer genoeg te beleven deze week, dus hier hebben we alle hoogtepunten van week 4!

Nieuws

We vragen ons af wat SEGA dacht toen zij de New Game + modus voor Like A Dragon: Infinite Wealth alleen toegankelijk te maken achter een betaalmuur. Spelers krijgen de feature alleen als ze de Vacation Bundel aanschaffen, die alleen verkrijgbaar is middels de Deluxe en Premium edition van de game. We zijn benieuwd hoe lang het duurt voor ze hier op terugkomen.

De Pokémon-achtige game Palworld is een razend succes. Hoewel de wezens wel erg veel inspiratie hebben gehad op de bekende reeks, wist het als één van zes games op Steam meer dan één miljoen gelijktijdige spelers bezig te houden. In dat rijtje staan eigenlijk alleen maar grote titels, zoals PUBG, Dota 2, Counter-Strike 2, Cyberpunk 2077 en Lost Ark. De game werd ook voor Xbox Game Pass een ongekend succes en viel positief op. Ook Sony zou zijn zinnen hebben gezet op de “Pokémon -game voor volwassenen”.

Ondanks dat er nog steeds games goede cijfers scoren en zelfs records verbreken, gaat het niet heel lekker in de gamesindustrie. Zo zijn er al weken dat er bedrijven laten weten personeel te moeten ontslaan om de kosten te drukken. Zo heeft Microsoft een ontslagronde gehad bij hun gamedivisie, net als die van Zenimax (Bethesda) en Activision Blizzard, zijn er in totaal 1900 ontwikkelaars ontslagen. Vooral Blizzard schijnt het hardst getroffen te zijn en hierdoor is hun survivalgame Odyssey geschrapt.


Daarbij blijft het helaas niet, want ook de ontwikkelaar achter Destroy All Humans! (Black Forest Games) heeft een deel van hun personeel op straat gezet. We hopen niet dat het impact heeft op de ontwikkeling van Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin waar het bedrijf mee bezig is.

Het heeft er nog steeds alle schijn van dat Skull and Bones in maart gaat verschijnen. Om jullie de game een kans te geven, zal er van 8 tot en met 11 februari een open beta van de piratengame worden gehouden.

Filmnieuws

Het is nog niet officieel, maar er wordt gespeculeerd dat Stranger Things-actrice Sadie Sink de rol van Aloy gaat vertolken in de Horizon tv serie.

Trailers van de week

Princess Peach treedt op 22 maart het podium op en in een nieuwe trailer zien we hoe ze voor het eerst haar eigen show draait. Ze zal het namelijk op nemen tegen de Zure Tros en in de video hieronder zien we welke rollen onze prinses allemaal op zich neemt.

Like a Dragon: Infinite Wealth is vanaf vandaag verkrijgbaar en daar hoort uiteraard een launch trailer bij!

Pacific Drive ligt over een klein maandje in de digitale winkels en als je een beter idee wil krijgen wat de game te bieden heeft, raden we je deze 10 minuten durende video aan!

Geruchten

.
Het lijkt erop dat Nintendo zich voorbereidt op de onthulling van Metroid Prime 4. De game die ruim 6 jaar geleden werd aangekondigd, kende alles behalve een makkelijke ontwikkeling. Nu Retro Studio zich er mee bemoeit, lijkt er eindelijk gang in te komen. De ontwikkelaar zou volgens YouTuber SuperMetalDave64 met Next-Gen Dreams 3D werken en laat dat bedrijf nou gespecialiseerd zijn in het maken van onthullingstrailers. Wordt het ook niet weer tijd voor een nieuwe Nintendo Direct?!

Daarnaast zijn we ook wel benieuwd wanneer “Big N” de opvolger van de Switch uit de doeken zal doen. Het is al bijna zeker dat de console dit jaar gaat verschijnen en dat kunnen we toch helemaal geloven als naar gerucht 42138438 een analist laat weten dat hij de nieuwe console dit jaar verwacht?! Echter meldt Hiroshi Hayase dat de nieuwe hybride console een 8 inch (ruim 20 centimeter) scherm heeft. Ter vergelijking: de standaard Switch heeft een 6,2 inch scherm en de OLED variant 7 inch.

Het lijkt erop dat Until Dawn een re-release op de PlayStation 5 en PC gaat krijgen. De horrorgame die in 2015 met open armen werd ontvangen, is volgens insider bilbil-kun al een jaar in ontwikkeling en wordt mogelijk binnen twee maanden aangekondigd.

Ook lijkt er een remake van Assassin’s Creed 4: Black Flag te komen. De game waarvan later dit jaar de spin-off Skull and Bones van verschijnt, is mogelijk al sinds september vorig jaar in ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *