De vele directs en livestreams zouden wat van de Xbox Developer Direct kunnen leren

Niet alleen qua inhoud was de Xbox Developer Direct goed gevuld, maar ook qua inhoud en kwantiteit games! Het kijkt toch veel lekkerder weg?!

Qua aantal games waren er in eerste instantie slechts vier bekend en als verrassing was daar nog een vijfde aan toegevoegd (Visions of Mana). Daarnaast werden de eerder bevestigde games Avowed, Ara: History Untold, Senua’s Saga: Hellblade 2 en Indiana Jones: The Great Circle getoond. Laatstgenoemde sprak mij persoonlijk wel het meeste aan, al kijk ik ook erg uit om Avowed en Hellblade 2 te spelen. De andere twee games zijn gewoon niet voor mij weggelegd, maar ik kan me voorstellen als je van deze genres houdt (vooral de turn-based RTS liefhebbers met het veelbelovende concept van Ara).

Echter wil het niet zo zeer hebben over de inhoud, maar over het feit dat vijf games lekker uitgebreid behandelen veel beter is dan een show van anderhalf uur met meer dan 50 games (let je op chef Keighley). Het gebeurt namelijk veel te vaak dat je zo’n show bekijkt en heel veel 13 in een dozijn games voorbij ziet komen, waardoor je die een of twee games vergeet die wel een goede indruk op je hebben achtergelaten.

Hoewel ik tijdens de shows kort de namen van de games op een lijstje schrijf, staan daar geregeld namen tussen waarbij niet zo snel een belletje gaan rinkelen. Dan moet ik toch weer even de gameplay erbij pakken (om vervolgens erachter te komen dat het inderdaad een game is die niet of nauwelijks indruk achterlaat).

Goed gedoseerd en de volle aandacht aan de games!

Ik vind het ook niet leuk als je een show soms bij moet benen met een flinke achterstand, wat voortkomt door het zoeken van trailers en het bij proberen te blijven houden van de desbetreffende event. Bovendien is anderhalf tot twee uur gewoon te lang om je volledige concentratie erbij te houden. Zelfs al hebben we het druk met alle trailers en nieuwtjes op te sommen. Ik merk dat ik vaak dan games die niet heel belangrijk zijn even oversla of zelfs als niet nieuwswaardig bestempel (vaak is dat wel een DLC voor een game waar ik niet het idee heb waar velen van jullie op zitten te wachten.

Met deze blog wil ik gewoon Microsoft even complimenteren met hoe zij dit jaar aftrappen met een zeer leuke show en een behoorlijke line-up van interessante games. Het was een lekker overzichtelijke show met genoeg games. Ik zie liever om elke 6-8 weken zo’n show dan elk half jaar een show boordevol games die ik allemaal al vergeten ben voor de show voorbij is. Wat vonden jullie van de Xbox Developer Direct?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *