E3 2023 geannuleerd, Zelda: Tears of the Kingdom en meer in hoogtepunten week 13

Hoewel de zomertijd al is in gegaan, lijkt het mooie weer nog ver van huis. Echter gebeurde er deze week weer heel veel mooie dingen in de gamesindustrie.

E3 2023 geannuleerd, Last of Us Part 1 en meer

E3 2023 werd gisteravond officieel geannuleerd. Het leek er eerder deze week al die kant op te gaan. Zo leek het niet heel lekker te lopen rondom de organisatie van de E3. Nadat eerder al Sony, Microsoft en Nintendo af lieten weten, hebben Ubisoft, SEGA en Tencent ook afgezegd. Ubisoft houdt daarentegen wel een nieuwe Ubisoft Forward, die gek genoeg wel in Los Angeles wordt gehouden.
Daarnaast was het journalist Andy Robinson die liet weten dat het zou het zo maar kunnen dat de hele beurs geschrapt zou worden, wat dus uiteindelijk ook gebeurd is.


Het is niet de eerste keer dat de beurs geannuleerd is, maar wel de eerste keer dat het niet door de pandemie is. Ondanks dat de organisatie het dit jaar niet voor elkaar heeft gekregen, lijkt de ESA nog wel samen te willen blijven werken.

Sony heeft deze week de PC-versie van The Last of Us: Part 1 uitgebracht, maar de game lijkt niet erg goed geoptimaliseerd voor PC’s. Veel spelers klagen over de vele crashes en het feit dat de game de volledige kracht van hun CPU lijkt te willen benutten.

Inmiddels is er al wel een hotfix voor de game vrijgegeven, die de meeste problemen moet verhelpen.


Gelukkig kwam Sony ook met goed nieuws: sinds de PlayStation 5-consoles weer volop in de schappen liggen, heeft het bedrijf een nieuw verkooprecord voor de maand februari. Dit record is nog van februari 2005, toen de PlayStation 2 nog de grote console van Sony was. Die console is overigens nog steeds de best verkopende console ooit!

En dan was er nog meer goed nieuws, als je een abonnee hebt op PlayStation Plus. Sony heeft laten weten dat Sackboy: A Big Adventure, Meet Your Maker en Tails of Iron de “gratis” games voor april zijn.

Final Fantasy fans opgelet: Final Fantasy 16 is namelijk goud gegaan. Dat betekent dat de game alleen nog op discs gedrukt hoeft te worden en dat jullie er binnenkort mee aan de slag kunnen. Nou ja, de game verschijnt pas op 22 juni.
Er waren deze week niet heel veel trailers, maar wel kregen we maar liefst 10 minuten aan The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom te zien. De game verschijnt op 12 mei voor de Nintendo Switch.

Daarmee zijn we weer door de hoogtepunten van de week. Wat gaan jullie dit weekend spelen?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *