EA Sports FC 24, Call of Duty 2024, Black Panther en meer in hoogtepunten week 28

De werkweek zit er weer op en voordat ook wij van het weekend gaan genieten, delen we nog even de belangrijkste nieuwtjes van de week!

Nieuws

EA heeft deze week dan eindelijk EA Sports FC 24 uit de doeken gedaan. Nadat er al volop gespeculeerd werd, heeft de uitgever op maandag een teaser weggegeven en de cover van de Ultimate Edition onthuld.

Op donderdag volgde de eerste echte beelden van de footie van EA Sports, die dus vanaf dit jaar niet meer de naam FIFA met zich mee zal dragen.

EA Sports FC 24 komt op 22 september uit (Early Access) en op 29 september volgt de lancering van de standaard versie.
Ook heeft de uitgever wat meer verklapt over de Nintendo Switch-versie van de voetbalgame. Deze zal namelijk voor het eerst op de Frostbite Engine draaien en ook de populaire Ultimate Team modus bevatten.

Dezelfde uitgever liet deze week weten dat ze een Black Panther game in ontwikekling hebben en dat deze game door een nieuwe studio zal worden ontwikkeld. Cliffhanger Games zal de ontwikkeling op zich nemen en de game zal een actie/avonturen game worden waarin je een wereld zult kunnen verkennen. Of ze hiermee doelen op een open wereld game of een meer in de stijl van Jedi Survivor, is op dit moment niet bekend.

Over Jedi Survivor gesproken: een vacature van Respawn Entertainment heeft verklapt dat er gewerkt wordt aan een Star Wars Jedi 3. Het is eigenlijk geen verrassing meer, aangezien het team al vaker heeft laten doorschijnen een trilogie te willen maken.

Sony gaat flink investeren in PlayStation. Het Japanse bedrijf pompt ruim 2 miljard dollar in het Research & development. Immers is de gamedivisie het meest winstgevende van het Japanse bedrijf. Echter wil men ook wat meer live service games uitbrengen. Gelukkig krijgen ze daar hulp bij van Destiny-ontwikkelaar Bungie.

De Call of Duty voor dit jaar is nog niet uit of er komt al informatie over de Call of Duty van 2024. Dit keer is het via een van de stemacteurs, namelijk Luke Charles Stafford. Hij laat namelijk weten dat er een personage in de game zit dat op hem gebaseerd is. Stafford zou volgens Insider Gaming de rol van iemand vertolken die geïnspireerd is op Peter Ratcliffe, die tussen 1970 en 1997 in het Britse leger werkzaam was. Naar verwachting gaat het hier om een nieuwe Black Ops-game, dat door Treyarch wordt ontwikkeld. Verwacht echter voorlopig nog geen bevestiging van Activision, gezien eerst Call of Duty Modern Warfare 3 nog dit jaar moet verschijnen.

Call of Duty 2024

De FTC zaak van Microsoft

Microsoft heeft de rechtszaak tegen de FTC gewonnen en daardoor lijkt de overname van Activision een kwestie van tijd. Alleen het Britse CMA moet nog even worden overgehaald en de FTC moet niet in hoger beroep gaan, maar dan kan de deal van bijna 70 miljard worden afgerond.

Trailer van de week

Deze week werd de eerste trailer van Hellboy Web of Wyrd vrijgegeven. De framerate ziet er niet al te best te uit, maar het lijkt erop dat dit een bewuste keuze van ontwikkelaar Upstream Arcade.

Geruchten

Activision heeft tijdens de NBA Summer League de nieuwe Call of Duty-game aan de NBA-spelers laten zien. Het zou hier naar verluidt gaan om Call of Duty Modern Warfare 3. Deze naam wordt al vaker in een zin genoemd met de Call of Duty van 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *