PlayStation 5 Slim, EA Sports FC en meer in hoogtepunten week 27

Terwijl de Hollandse zomer (regen/ of heel warm weer) in volle gang is, lijkt de game-industrie het wat rustiger aan te doen. Toch was er deze week nog wel wat interessants te melden.

Nieuws

Slightly Mad Studios kreeg in eerste instantie de kans om Project Cars 4 te maken, ondanks het tegenvallende derde deel. EA zag dat later toch niet meer zitten en zette een streep door de franchise. Toch zijn er nu beelden gelekt van de menu’s van het inmiddels geannuleerde Project Cars 4.

Volgende maand vindt de Gamescom weer plaats en Microsoft en Bethesda hebben laten weten ook van de partij te zijn dit jaar.


Daedelic Entertainment, de studio die The Lord of the Rings: Gollum uitbracht, heeft besloten om geen games meer te maken maar uitgever te gaan worden. De teleurstelling van de game heeft een bittere nasmaak achtergelaten en men ziet dit als een kans om een andere weg in te slaan.

De FTC zaak van Microsoft

Ook deze week heeft de rechtszaak van Microsoft tegen de FTC weer wat leuke inzichten gegeven. Zo verwacht Microsoft dat Sony dit jaar nog met een slankere variant (Slim-versie) van de PlayStation 5 zal komen.

Geruchten

Volgens insider ViewerAnon, die vaker juiste inside informatie naar buiten bracht, werkt Naughty Dog aan The Last of Us Part 3 en gaat de studio later dit jaar beginnen met de opnames van de game!
Het gonst al enige tijd geruchten rondom de opvolger van de Nintendo Switch. Deze week zou een Spaanse ontwikkelaar (vermoedelijk MercurySteam) al een dev-kit van Nintendo’s nieuwste hybride console in huis hebben.
De ontwikkelaar heeft al enige tijd een goede relatie met “big N”, want het ontwikkelde onder andere Metroid Dread voor de Nintendo Switch en de remake van Metroid 2 voor de Nintendo 3DS.

Ook is deze week mogelijk de releasedatum van EA Sports FC 24 gelekt. De eerste footie van EA sinds hun scheiding met FIFA zal mogelijk op 29 september verschijnen.
Volgens de insider billbil-kun zal niemand minder dan Erling Haaland op de cover van de standaard editie van EA Sports FC staan en zullen er op de Ultimate Edition 30 bekende voetballers staan. Daarnaast kunnen we mogelijk aanstaande donderdag (13 juli) de onthulling van de game verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *