Far Cry, ROG Rally en meer in hoogtepunten van week 14

Er staat ons een lekker lang paasweekend voor de boeg, maar voor we ervan gaan genieten delen we nog even de hoogtepunten van de week met jullie.

Nieuwtjes

We begonnen de week met goed nieuws voor simrace-fanaten: Plaion heeft namelijk een deal gesloten met Straight4 Studios. Hoewel deze naam je misschien niet bekend voor komt, is het een nieuwe studio van onder ander Ian Bell (Project Cars/ GTR/ Need for Speed: Shift). De studio werkt aan een gloednieuwe simracer en wij kijken er in ieder geval erg naar uit!

Republic of Gamers (ASUS) gaat de concurrentie aan met Valve en diens Steam Deck. De ROG Ally is een pc-handheld met een scherm van 1080p en een verversingssnelheid van 120hz. Volgens YouTuber Dave2D is het allemaal veelbelovend en bovendien erg stil. Enige dingetjes wat we nog wel te goed hebben, zijn de prijs en releasedatum.

God of War is deze week voorzien van een veelgevraagde feature. De sequel op de reboot uit 2018 heeft nu ook een New Game Plus modus.

Activision is van plan om cheaters in Call of Duty Warzone 2.0 en Modern Warfare 2 nog harder aan te pakken. Zo wil men ook eigenaren van de bekende Cronus-apparaten aanpakken. Spelers die er gebruik van maken zullen niet alleen vijanden onzichtbaar zien worden, maar ook dat hun kogels geen schade meer maken, maar krijgen ook een melding dat ze apparatuur gebruiken dat eigenlijk niet toegestaan wordt. Mochten ze er toch mee verder gaan riskeren ze uiteraard ook nog een ban.

EA komt dit jaar met hun “nieuwe” footie genaamd EA Sport FC. Nadat vorig jaar de licentie met FIFA niet verlengd werd, gaat EA het dus met een andere naam proberen. Ze hebben inmiddels al licenties voor 30 nationale competities en meer dan 18.000 spelers. In juli gaan we meer horen over de footie!

EA Sports FC

Roddels en speculatie

Sony werkt volgens de bekende geruchtenmolen aan een handheld dat eigenlijk speciaal gemaakt is voor Remote Play. Het is dus niet een “dedicated” handheld, maar eigenlijk gewoon een controller met ingebouwde scherm om je PlayStation 4 en/ of 5-games ergens anders (mits je een goede internetverbinding hebt) te kunnen spelen.

Ubisoft Toronto helpt volgens Insider Gaming mee aan de ontwikkeling van een nieuwe Far Cry-game. De Franse uitgever werkt niet alleen aan een nieuw singleplayer game in het Far Cry universum, maar ook een multiplayergame in de stijl van Escape from Tarkov. Tot op heden heeft Ubisoft nog niks bevestigd, dus neem het vooralsnog met een flinke korrel zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *