Sony en de geruchtenmolen over de PlayStation handheld!

De molen gaat weer rond zoals het al tijden doet, alleen nu is er wel een heel bijzonder gerucht opgedoken. Playstation zou een nieuwe handheld gaan maken volgens geruchten, dus neem ze met een flinke korrel zout.

Echter wilde ik het er toch over hebben, laat ik van tevoren duidelijk zijn ik ben geen Sony fan. De praktijken waar Sony mee wegkomt zijn voor mij niet te behappen. Maar dit gaat over nieuwe hardware en daar was ik wel degelijk in geïnteresseerd, een betaalbare handheld zou mij namelijk in het Sony ecosysteem kunnen helpen zonder dat ik daarvoor 550 euro zou moeten neertellen voor een veel te dure console.

Terug naar het onderwerp: de zogenaamde handheld die volgens de geruchten in de maak zou zijn. Als we de geruchten mogen geloven, zou die system niet standalone worden. Het zou een streamingapparaat worden voor de PlayStation 5.

Om heel eerlijk te zijn, ben ik daar niet blij mee en zou ik liever een betaalbare opvolger van de Vita zien. Een handheld die fijn in de hand ligt en gewoon games speelt.

Het feit dat ik een PlayStation 5 zou moeten hebben om met deze handheld te kunnen werken, is voor mij niet voldoende. Sterker nog ik vraag af wie hier wel het nut van in ziet. Ik moet bekennen dat ik het nieuws rondom Sony en PlayStatioon niet heel erg in de gaten houd, maar wat ik na jaren nog altijd zie, is dat mensen een degelijke opvolger van de PlayStation Vita willen.

De Vita was zijn tijd ver vooruit maar kampte met een paar problemen waar veel mensen niet overheen kwamen. Dit is de reden waarom ik nooit een PlayStation Vita op de tweedehandsmarkt ga aanschaffen. De geheugenkaarten van de Vita waren aan de Vita gebonden en ze waren verre van goedkoop. Voor een degelijke grote kaart was je al heel veel geld kwijt. Het gebrek aan third party support was natuurlijk ook een doodsteek voor de vita, dat is het zelfde als voor de Xbox One.

Sony als jullie verstandig zijn maken jullie gewoon een native handheld, waarbij ik een USD (volgens mij werden die disks zo genoemd) in een handheld kan steken en kan gaan gamen. De geruchten dat het een streamingapparaat is, lijkt het me voor veel mensen een ongewenst iets aangezien het een “nutteloze” techniek is.

Vooral doordat je aan console moet staan, lijkt de enige reden dat wanneer de tv is ingenomen door een familielid om er gebruik van te maken. Of misschien als je lekker buiten wilt zitten en jouw favoriete game verder wil spelemn.

Bovendien doen de concurrenten van Sony doen dit al een tijdje. Steam heeft deze functie al jaren en Xbox heeft streaming mogelijk gemaakt met Game Pass Ultimate. Sony zou dit ook kunnen introduceren via een PlayStation 5 update en een website voor de verbinding (Apple schijnt nogal een kreng te zijn met apps).

Sony werkt naar mijn weten al met dezelfde servers als Microsoft voor hun gaming. Sony en Microsoft werken namelijk beide met Microsoft Azure servers.

Zou ik graag willen dat Sony een dedicated handheld aankondigt en dat deze handheld betaalbaar en krachtig blijkt?

Ik zou dat zeker willen omdat dat voor mij een ingang voor mij zou zijn om ook bij PlayStation. De geruchten voor nu stellen me helaas teleur, want ik ga niet nog eens 550 euro neerleggen voor een console die ik waarschijnlijk weinig ga gebruiken. Als het nu een goede handheld is van 250 euro dan zou ik zeker kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ik had nog wel willen beginnen over de specs en wat het apparaat voor mij zou moet kunnen, maar dan zijn we hier tot volgende week. Het is wat ik zeg als de geruchten waar zijn en het zou een streamingapparaat worden dan missen ze een complete markt. Hopelijk beseft Sony dat ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *