Gaat Microsoft alleen nog maar games uitbrengen?!

Er heerst onrust bij de Xbox community, want Microsoft lijkt zich met Xbox te gaan bemoeien. Hierdoor zou het zo maar kunnen dat de platformhouder SEGA achteraan gaat!

Het klinkt misschien als overdreven, maar het gaat niet zo goed met Xbox als Phil Spencer het voor wil doen. Immers worden er al jaren geen verkoopcijfers gedeeld en blijken de abonnementen voor Xbox Game Pass niet zo hard meer te groeien als gehoopt. Daarnaast heeft Microsoft onlangs bijna 70 miljard geïnvesteerd met de overname van Activision Blizzard en willen de aandeelhouders daar wel eens wat van terug gaan zien.

Echter is er wel een grote boost geweest in de softwareverkopen en wordt er nu verwacht dat er exclusieve games naar andere platformen zullen komen. Zo werden onlangs Sea of Thieves en Hi-Fi Rush genoemd, maar tegenwoordig passeren ook de namen Starfield, Indiana Jones and The Great Circle en Hellblade II de revue.

Bovendien heeft Phil Spencer eerder al gezegd dat ze hun games naar zo veel mogelijk gamers wil brengen en wordt er zou Microsoft het niet meer zo zien zitten om nieuwe consoles te maken, gezien de vorige generatie en de huidige niet zo succesvol zijn als die van de concurrentie. Door geen nieuwe hardware meer te maken zou het voor het bedrijf ook financieel gezien een stuk aantrekkelijker maken.

We zijn natuurlijk nog in afwachting van een reactie van Microsoft waarin dit allemaal wordt ontkend, maar er worden wel steeds meer Xbox-exclusieve games genoemd die mogelijk naar de PlayStation 5 zullen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *