Gamescom, Mario, PlayStation Portal en meer in hoogtepunten van week 34

De Gamescom zit er weer op en ook wij zijn weer in Nederland. Er was deze week genoeg te zien en beleven, dus check snel onze hoogtepunten!

Nieuws

Nintendo moet op zoek gaan naar een nieuwe stem voor Mario. Charles Martinet, die een enorme hoeveelheid van Nintendo’s personage van een stem voorzag, gaat na 32 jaar stoppen met het inspreken van stemmen. Wel blijft hij nog “Mario-ambassadeur” voor de “grote N”.

Daarnaast was er Gamescom deze week en zal je ongetwijfeld al een aantal previews/ hands-on artikelen voorbij zien komen, maar ook was er de Gamescom Opening Night Live en daar werd voornamelijk heel veel trailers geshowt!

De Gamescom is inmiddels alweer ten eind, maar we weten ook wanneer we volgend jaar de gebeurtenissen in Keulen kunnen volgen. Op 20 augustus zal Gamescom Opening Night Live zijn en van 21 tot en met 25 augustus zal de Koelnmesse in Keulen weer een walhalla voor gamers moeten worden.

Baldur’s Gate 3 zal later dit jaar naar Xbox komen. Hoewel de ontwikkelaar deed lijken dat een Series S-versie niet mogelijk was komt die er toch. Al hebben ze wel wat water bij de wijn moeten doen bij die versie: er zal namelijk geen split-screen co-op mogelijkheid zijn. Gelukkig hebben Series X-gebruikers daar geen last van.

Het was al te verwachten en het is inmiddels gebeurd: Stalker 2 is uitgesteld naar volgend jaar. De ontwikkelaars hebben helaas te maken met de oorlog in Oekraïne en kunnen mede daardoor niet zo snel werken als ze zouden willen. De game staat nu voor het eerste kwartaal gepland.

Sony heeft de PlayStation-“handheld” die voorheen bekend stond als Project Q voorzien van een prijs en een officiële naam. De PlayStation Portal zal namelijk 220 euro gaan kosten en wordt “later dit jaar” verwacht.

Trailers van de week

De Future Games Show werd ook gehouden tijdens de Gamescom en daar werden een hoop games geshowt.  Mocht je het willen terugkijken, kan je dat via de onderstaande video doen!

Forza Motorsport komt over anderhalve maand uit en een van de tracks die weer van de partij zal zijn, is het magistrale Suzuka Circuit. De Japanse track wordt kort getoond in een trailer en daarin zien we de bekende chicane vlak voor start-finish.

Later deze week werd ook de komst van Mugello Circuit bevestigd voor de simracer, check hieronder de layout van het circuit!

Escape from Tarkov zal binnenkort een nieuwe modus krijgen, genaamd Arena. Dit is een team deatmatch-achtige modus, maar dan met alle toeters en bellen die de extraction survivalgame met zich mee brengt!

Nightdive timmert er aardig op los met de remakes en remasters. Na System Shock te hebben geremaked, komt de studio binnnenkort met een remaster van de klassieker Star Wars: Dark Forces. In deze game gaan spelers aan de slag als Kyle Katarn (die in de Jedi Knight games ook een hoofdrol vertolkt) en beleven een fps avontuur waarin ze het opnemen tegen stormtroopers, buitenaardse wezens en bounty hunters.

Geruchten

Call of Duty Modern Warfare 3 werd vorige week officieel uit de doeken gedaan en eerder deze week doken we al in op welke veranderingen er aan de multiplayer werden doorgevoerd. Inmiddels weten we wanneer vermoedelijk de beta van de game zal worden gehouden.

Een medewerker van Game plaatste namelijk een foto van een document waarin staat vermeld dat het eerste beta weekend op 6 oktober plaatsvindt. Dit zal zoals afgelopen keren eerst voor de PlayStation 4 en 5 pre-orders zijn en de weekenden daarna voor de overige platforms (pre-orders) en tot slot een open beta weekend. Update: Tijdens de Gamescom ONL is dit bevestigd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *