Rogue-likes en rogue-lites zijn een hele populaire genre in de wereld van gaming. Met gigantische titels als Dead Cells, Hades en Slay the Spire, is het moeilijk voor nieuwe games in dit genre om een naam voor hunzelf te maken. Kan One More Gate: a Wakfu Legend dit doen? Blijf vooral doorlezen!

Ik zal meteen toegeven dat ik niet de grootste fan ben van de rogue-like/lite genre. Het genre is gewoon niet helemaal voor mij gemaakt, maar er zijn uiteraard wat titels die ik erg tof vind; zoals Dead Cells, Hades en Risk of Rain 2. Toen ik erachter kwam dat One More Gate een rogue-like is, werd ik een beetje skeptisch. Ik gaf het een kans en ik ben erg blij dat ik dat heb gedaan! Ankama Studio brengt een hele leuke en verslavende ervaring naar spelers met dit spel.

One More Gate Combat

One More Gate is een rogue-like, turn-based, deck builder game waarin spelers door 12 werelden gaan. Het klinkt erg ingewikkeld, maar dat is het gelukkig niet. Je hebt verschillende kaarten waar je mee begint en het is aan je om de juiste kaarten te kiezen tijdens jouw beurt. Turn-based combat past niet bij alle games, maar hier wel. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken, omdat je afhankelijk bent van je deck. Hoe verder je komt in de werelden, hoe meer kaarten je zult vrijspelen om zo je deck uit te breiden. Om die reden zou ik zeggen dat One More Gate uniek is vergeleken met andere games in de rogue-like genre (die ik heb gespeeld). Daarnaast bestaat de combat ook uit prachtige animaties, wat betekent dat je zult genieten van een visueel spektakel. De animaties zijn levendig, brengen een bepaalde charme aan de game en maken de combat compleet.

Zoals eerder aangegeven zijn er 12 werelden waar je doorheen gaat in One More Gate. Elke wereld is groot en bestaat uit verschillende wegen die je kan nemen. De keuze is helemaal aan jou. Dit is het beste te vergelijken met Hades, waarbij je na combat encounters de keuze had om te kiezen welke kant je op wilt gaan. Dit geeft echt het gevoel dat de werelden van One More Gate groot zijn. Het is geen eitje om door de werelden van One More Gate te gaan. De game wordt moeilijker naarmate je verder gaat. Dit brengt een tactisch element naar voren, omdat je steeds beter moet nadenken tijdens combat encounters, maar ook welk pad je moet kiezen om voortgang te maken. De werelden (en daarbij ook de hele game) hebben zo’n leuke art style. Het heeft duidelijke inspiratie van tekenfilms die je vroeger zag op Cartoon Network.

One More Gate World

Ik zei dat One More Gate een leuk en verslavend spel is. Dat meen ik, het is zo’n game die ik niet kon wegleggen, terwijl ik het aan het spelen was. De gameplay en wereld zijn zo goed dat het maakt voor een leuke, uitdagende en in mijn geval zelfs een onvergetelijke ervaring. One More Gate: a Wakfu Legend is een game die iedereen moet ervaren en het is nu beschikbaar op Steam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *