Microsoft is Xbox-fans helemaal niks verschuldigd!

Waarom Xbox-fans zou uit hun dak gaan omdat Microsoft ook Xbox-games op andere platforms gaat aanbieden, blijft mij de vraag!

Om nog maar te zwijgen over het feit dat er nog helemaal niks bevestigd of ontkend is door Microsoft en Xbox. Toch zijn er al fans furieus over het feit dat er Xbox-games naar de PlayStation 5 en/ of Nintendo Switch komen.

Deze week stond natuurlijk in het teken van de mogelijkheid dat Microsoft zijn games op meerdere platforms zal gaan uitbrengen en meteen sloeg de vlam in de pan. Xbox-fans laten op diverse social media weten dat ze het er alles behalve eens mee zijn.

Hoewel ik begrijp dat je de Xbox Series S/X of One hebt gekocht voor de exclusieve games vraag ik me toch af waarom zij zo ontzettend gefrustreerd op reageren. Ten eerste natuurlijk omdat de Xbox eigenlijk al enige tijd geen exclusieve games meer aanbiedt. Immers komen de games van Microsoft al een aantal jaren naar Xbox consoles, PC en de cloud. Dus wat dat betreft heeft niemand je gedwongen om een Xbox Series S/ X in huis te halen.

Waarom overstappen?!

Xbox heeft de klap van vorige generatie nog steeds niet weten te overwinnen en dat is eigenlijk ook best logisch. Hoewel het Amerikaanse bedrijf dacht de zieltjes van de gamer te kunnen scoren door bedrijven als Team Ninja, maar ook uitgevers als Bethesda en Actvision Blizzard over te nemen, heeft Sony de vorige generatie consoles gewoon fair gewonnen.

Daarmee is eigenlijk ook de basis van de huidige generatie consoles gezet, want immers kunnen de eigenaren van een last-gen console hun bibliotheek met zich meenemen en waarom zou je dan nog de overstap maken.

Bovendien maakte Microsoft het heel makkelijk om (bijna) alle games die niet op de PlayStation 4/ 5 verschenen op zo’n beetje elk andere apparaat te spelen en dat voor eigenlijk heel weinig geld. Je kunt zelfs een maand Xbox Game Pass scoren voor een euro en als je het emailadres van je broer/ zus/ vriend/ vriendin of gewoon een mailadres aanmaakte, kon je heel lang genieten van deze aanbieding. Wat dat betreft heeft Microsoft zich wederom zelf in de voet geschoten..

Meer verkopen is toch altijd beter

Nu ziet het er naar uit (het is nog niet bevestigd) dat Microsoft (veel) games naar andere platformen gaat brengen en gaan de “die hard fans” schreeuwen dat dit niet mag en dat ze daarom geen Xbox in huis hebben gehaald. Even tussen ons: Microsoft is jullie helemaal niks verschuldigd en wat maakt het uit op welke platformen de games van Microsoft uitkomt?!

Immers zorg dit alleen voor meer verkopen van de games en meer inkomsten. Dat zou in theorie (ik durf het anno 2024 niet meer zo zeker te zeggen) ervoor moeten zorgen dat de studios ook weer meer budget krijgen om hun games te maken. Dus dat zou in theorie kunnen betekenen dat er nog (meer) vettere games uit zouden komen. Dus waar maken jullie je nou zo vreselijk druk om?! Het enige wat jullie Microsoft echt kwalijk kunnen nemen, is het gebrek aan communicatie deze week over wat er met Xbox gaat gebeuren!

Ik ben echt heel benieuwd hoe jullie hierover denken, dus laat het vooral weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *