Xbox-debacle, Switch 2-geruchten en meer in hoogtepunten week 6

Deze week gaat misschien wel de boeken in als de meest verrassende ooit, al zou het volgende week zo maar weer heel anders kunnen zijn. Voornamelijk het nieuws rondom Xbox sloeg deze week in als een bom!

Nieuws

Microsoft gaat/ heeft Xbox Game Pass weer voorzien van een lading nieuwe games. Het gaat om de volgende titels die binnenkort verschijnen of al reeds verkrijgbaar zijn:
 Train Sim World 4 (Cloud, Console en PC) – 7 Februari:
 Madden NFL 24 (Console en PC) – 8 Februari:
 Resident Evil 3 (Cloud, Console en PC) – 13 Februari:
 Bloodstained: Ritual of the Night (Cloud, Console en PC) – 14 Februari:
 A Little To The Left (Cloud, Console en PC) – 15 Februari
 PlateUp! (Cloud, Console en PC) – 15 Februari
 Return to Grace (Cloud, Console en PC) – 20 Februari

De Nintendo Switch is nog steeds erg populair en lijkt de PlayStation 2 qua verkopen voorbij te streven. Inmiddels zijn er 139 miljoen exemplaren van de hybride console van Nintendo verkocht. Het lijkt echt een kwestie van tijd voor het decennia oude record van Sony wordt overgenomen.

Ondanks dat de console diens einde lijkt te naderen en er al geruime tijd wordt geroddeld over een opvolger zal de focus van Nintendo nog op de huidige versie(s) van de Switch liggen. Dit klinkt misschien heel drastisch, maar mocht de “Switch 2” pas aan het einde van dit jaar te verschijnen, blijft er genoeg tijd over om ook wat liefde aan de huidige Switch te geven, toch?!

Marvel’s Spider-Man 2 werd door ons als beste superheldengame ooit bestempeld, maar we wachten al enige tijd op de New Game + feature. Het goede nieuwe is dat er nog aan gewerkt wordt, maar helaas weten we nog niet wanneer het verschijnt.


Dankzij een bug in Suicide Squad: Kill the Justice League weten we welk personage er na The Joker aan de game wordt toegevoegd. In het eindgevecht met Brainiac zou het personage per ongeluk de naam van Freeze hebben verklapt. Het komt door een onbekende bug in de game, maar dit was niet de eerste keer dat de naam van de bad guy gespot werd.

Hideo Kojima is ervan overtuigd dat Physint, de espionage game die hij tijdens de laatste State of Play aankondigde, zo realistisch is dat als je moeder je kamer binnen komt lopen als je de game speelt ze denkt dat het een film is.

Ubisoft ziet af om verder te investeren in VR. De game Assassin’s Creed Nexus deed het aardig op de Oculus VR-brillen, maar niet zo goed als gehoopt werd. Hoewel het bedrijf onder de indruk is van de Apple Vision Pro, zal het niet eerder geld in de niche markt steken dan dat het gegroeid is.

Dezelfde uitgever laat door monden van Yves Guillemot weten dat de prijs van Skull and Bones (70 euro) meer dan gerechtvaardigd is. Hoewel fans de live service game liever gratis zien, is het volgens de CEO een “volwaardige AAAA-game”, die de prijs meer dan waard is.

Goed nieuws voor fans van The Last of us. Neil Druckmann heeft in Grounded 2 laten weten dat hij een concept voor the Last of Us Part 3 heeft. Of dat ook daadwerkelijk betekent dat er een derde deel komt, blijft de vraag. Hoopgevend is het in ieder geval wel.

Vorige maand verscheen in ieder geval de remaster van het tweede deel en ondergetekende legt in zijn “review” uit waarom je deze game in huis moet halen!

Xbox wordt min of meer een multi-platform uitgever?!

Nadat er dit weekend berichten lekte waarin werd gesuggereerd dat Microsoft zich met de Xbox-divisie zou benoemen, werd er meteen geconcludeerd dat het bedrijf SEGA achterna zou gaan. Dit blijkt toch niet helemaal waar te zijn, aangezien het bedrijf in 2026 mogelijk met een nieuwe console komt. Wij hebben ook onze mening en blik op de situatie geworpen, maar willen nog geen conclusies trekken. We zullen ergens aankomende week gaan horen hoe de toekomst van Xbox er uit moet gaan zien! Ondanks dat vinden we de manier waarop Xbox zijn community aanspreekt niet bepaald de juiste manier.

Trailers van de week

De ontwikkelaars van Full Circle laten in een video weten dat de nieuwe skate. nog steeds in ontwikkeling is en nog voor 2050 zal verschijnen. Naast een hoop gekkigheid geven de heren antwoorden op vragen die fans hebben gegeven in de reacties van hun video’s.

Ed maakt onderdeel uit van de Year 1 Character Pass en Ultimate Pass van Street Fighter 6 en zal op 27 februari zijn opwachting maken in de fighter.

Vanaf 8 maart kunnen worstelfans weer aan de slag met WWE 2K24 en 2K heeft deze week een video vrijgegeven waarin gameplay wordt getoond.

Geruchten

Volgens Nick Baker en John Clarke van de Xbox Era-podcast werkt Bluepoint Games aan een remake van Uncharted: Drake’s Fortune. De game die het startsein bleek van een ontzettend gave serie, zou van de grond af aan worden gebouwd voor de PlayStation 5.

Ook voor Resident Evil-fans zou er een hoop zijn om naar uit te kijken. Capcom heeft volgens Dusk Golem maar liefst 5 verschillende delen van Resident Evil in ontwikkeling. Een daarvan is Resident Evil 9 en een van de andere vier zou de remake zijn van deel 6. Ook zou er mogelijk gewerkt worden aan een remake van Code: Veronica.

Het is februari en dat betekent over het algemeen dat we een nieuwe Nintendo Direct gaan krijgen. Als we de geruchten mogen geloven zal deze op 15 februari worden gehouden. Daarin zou onder andere de remake Paper Mario: The Thousand Year Door worden getoond. Het gerucht wordt “bevestigd” door onder andere Nate the Hate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *