Microsoft, zo communiceer je niet met de Xbox-community!

Het is het gesprek van de dag en iets wat niemand eigenlijk verwacht had: Microsoft die hun games naar andere platformen gaat brengen. Toch vind ik de manier waarop de Xbox community erachter komt alles behalve netjes!

Laat ik eerst uitleggen waarom ik nu Microsoft aanspreek en niet Xbox, want je zou zeggen dat Xbox degene die is die dit geregeld heeft. Ik ben er van overtuigd dat dit niet het geval is en dat er bij Xbox bijna niemand is die het ermee eens is dat hun exclusieve games naar PlayStation komen. Dan heb ik niet eens over het feit dat het ontwikkelen voor een andere console weer resources extra kost en laat dat de reden zijn dat er eerder dit jaar ruim 1900 mensen bij Xbox werden ontslagen. Het besluit dat de Xbox-games naar andere platforms zullen komen, is dus echt gedaan door Microsoft.

Ik wil toch even uitsluiten dat ik het wel kan begrijpen dat Microsoft wel ergens kan begrijpen. De verkopen blijven achter, de Xbox Series-consoles verkopen nog minder dan de Xbox One (en die console kende op zijn zachts gezegd een behoorlijke lastige lancering) en er werd onlangs 70 miljard geïnvesteerd in Activision Blizzard. Ik snap dat een bedrijf dan wil zien dat er meer geld wordt verdiend, maar wees ook een beetje eerlijk naar je community!

Slechte communicatie

Toch begrijp ik niet hoe het kan gebeuren dat een gigantisch bedrijf als Microsoft nu na het lekken van deze informatie kan zeggen “we luisteren naar jullie en we horen wat jullie zeggen, maar we komen volgende week wel een keer om uitleg te geven en onze visie over de toekomst van Xbox te delen.”

Volgens mij horen Xbox-gebruikers nu al ruim 10 jaar dat eerste gedeelte, maar gebeurt er gewoon te weinig bij Xbox. Echter gaat het me om het feit dat er in de Tweet van Phil Spencer niks ontkent wordt en het er steeds meer op lijkt dat een groot deel waar is. Bovendien vind ik een week wachten terwijl de community moord en brand schreeuwt ook wel erg lang. En wanneer gaan ze nou deze business update daadwerkelijk houden? De communicatie is erg slecht van Microsoft!

Het wordt door een groot deel van de (diehard) fans mogelijk helemaal uit zijn verband getrokken en zijn er al eigenaren van Xbox Series S/ X die hun console al in de verkoop hebben gezet. Ik ben bang dat de geruchten nu alles behalve stil gaan liggen en het de komende tijd alleen maar heftiger gaat worden. Tenzij Microsoft besluit om in ieder geval wat druk van de ketel te halen en iets laat doorschemeren waarmee de community wat mee kan. Tot die tijd wens ik ze heel veel sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *