Nintendo zou met de Switch opvolger niet voor 4K moeten gaan

Nintendo komt zeer waarschijnlijk volgend jaar met de opvolger van de zeer succesvolle Switch. Hoewel de hardware misschien wel mogelijk is om 4K aan te kunnen, ben ik er geen voorstander van.

Als er namelijk iets is wat Nintendo van de huidige Switch moet geleerd hebben, is dat framerate boven resolutie moet staan. Veel games halen soms de 30fps maar net, waaronder de beide Zelda-games die voor de Switch verschenen.

De drops die deze games kennen zijn soms nog best behoorlijk en dat is toch best jammer. Immers heb ik al het idee dat Nintendo daar al concessies heeft moeten doen met betrekking tot hoe de open wereld in die game is opgevuld (sommige gedeeltes zijn wel echt leeg en voornamelijk bij Breath of the Wild). Het heeft overigens niet dusdanig effect dat het de game er slechter op maakt, maar het is toch iets wat ik jammer blijf vinden.

Hypothetische Switch

Laten we ervan uitgaan dat de Switch-opvolger daadwerkelijk dezelfde hardware heeft als de PlayStation 4 en Xbox One had. Weet je nog hoeveel moeite deze had om 4K games te kunnen “draaien”. Het was immers niet echt 4K, maar het werd geupscaled.

Nou begrijp ik (corrigeer me a.u.b. als dit niet zo is) dat een hybride console voornamelijk in handheld wat minder rekenkracht nodig heeft om het in een wat hogere resolutie te kunnen draaien, maar alsnog hoop ik dat ze hier niet voor gaan. Ik vind het al jammer om te horen dat de volgende Switch wederom gebruik maakt van een LCD-scherm. Ik heb sinds kort een tablet met een OLED-scherm en moet zeggen dat het echt wel aanzienlijk mooier oogt dan de standaard LCD-scherm.

Ik heb zelfs na die aanschaf nog even getwijfeld om ook mijn Switch te upgraden (want immers ziet die Switch-OLED in Legend of Zelda thema er wel als een must-have uit), maar heb ik dat toch maar uit mijn hoofd gepraat.

Echter dwaal ik alweer te veel van mijn punt af en wil ik het juist hebben over de resolutie van de Switch-opvolger hebben. Ik hoop gewoon dat ze bij Nintendo voor een Full HD-resolutie gaan of uiterlijk een 1440p om zodoende de resolutie zo hoog mogelijk te kunnen houden. Ik heb liever dat ze een standaard 60fps kunnen garanderen dan dat ze naar 4K gaan en de 30fps net aan kunnen. Om nog maar even te zwijgen over de kosten van een dergelijk scherm..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *