Gamescom, Nintendo en meer in hoogtepunten week 31

De komkommertijd is echt gaande, maar desondanks hebben we nog wat interessante nieuwtjes voor jullie gevonden!

Nieuws

Ondanks dat Assassin’s Creed Mirage weer terug naar de roots van de serie gaat en geen DLC zal krijgen, zal je toch minimaal 20 uur zoet zijn met de game. Als je alles wilt gezien hebben, kan dat wel eens anderhalf keer zo veel worden!


Nintendo heeft afgelopen kwartaal erg goede zaken gedaan. Mede door de komst van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en de Super Mario Bros film steeg de omzet en winst na een ongekende hoogte. Van de nieuwe Zelda-game gingen er vorig kwartaal al zo’n 18,5 miljoen exemplaren over de (digitale) toonbank.

Tijdens de Gamescom zal er naast de Opening Night Live ook een nieuwe Future Games Show persconferentie worden gehouden. Deze vindt op 23 augustus 20:00 plaats en zal “meer dan 50 games” bevatten.

Trailers van de week

EA duikt in een nieuwe EA FC Sports 24 trailer dieper in op de carrière modus van de game. Ook zal deze voor het eerst een Ballon D’or-winnaar gaan presenteren (voorheen Player of the Year award).

Alone in the Dark komt binnenkort terug en een nieuwe teaser is inmiddels vrijgegeven. De game zou “een liefdesbrief aan het origineel” moeten worden. We zijn inmiddels nieuwsgierig of deze teaser betekent dat er bij de Gamescom Opening Night Live meer op de planning staat!

Deze week ging het vijfde in-game seizoen van Call of Duty Modern Warfare 2/ Warzone (voorheen bekend als Warzone 2.0) van start en om dit te vieren, werd de launch trailer vrijgegeven.

Geruchten

Nintendo komt volgens VGC in de tweede helft van 2024 met de opvolger van de Nintendo Switch. Deze console zou wederom hybride worden, een LCD-scherm bevatten en ook fysieke games blijven ondersteunen.

Volgens een voormalig medewerker van Virtuos is Metal Gear Solid 3: Snake Eater niet de enige remake waar de studio aan werkt. Men zou namelijk ook bezig zijn met een remake van The Elder Scrolls IV: Oblivion. De post op Reddit is inmiddels verwijderd, maar de gebruiker werd wel door het platform geverifieerd.

De Gamescom komt er binnenkort aan en het zou mogelijk kunnen dat er tijdens de beurs een nieuwe LEGO Harry Potter wordt aangekondigd. De Zuid-Afrikaanse Instagram-account van Warner Bros plaatste promotiemateriaal van een LEGO Harry Potter-game met 25 augustus 2023 erbij vermeld. Het is inmiddels weer verwijderd, dus het zou zo maar kunnen!

Tot slot was er deze week ook een review te vinden op de site. Dit keer hebben we de PC-versie van Ratchet and Clank: Rift Apart onder de knoppen genomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *