Star Wars, Spider-Man 2 en meer in hoogtepunten van week 12

We gaan alweer langzaamaan richting de zomer met morgennacht de klok die een uur naar voren gaat, maar voor we het weekeinde in luiden, kijken we nog even naar de hoogtepunten van het nieuws van afgelopen week.

Nieuwtjes

Lars Gustavsson , beter bekend als “Mr. Battlefield”, is gestopt bij DICE om zijn eigen studio te openen. De nieuwe studio zal de naam TTK krijgen en dat lijkt een verwijzing naar de shooterterm “Time-to-Kill”. Wat dat betreft lijkt het erop dat de Battlefield veteraan zijn passie voor shooters in ieder geval niet is verloren.

Wij blijven daarentegen nog even bij EA, want Respawn Entertainment heeft de eerste informatie over hun Star Wars FPS gedeeld. In een vacature staat namelijk vermeld dat de nog titelloze game is geïnspireerd op games als Star Wars: Dark Forces en Jedi Knight: Dark Forces 2. Daarnaast staat er ook geschreven dat de game alleen een singleplayer zal bevatten.

releasedata

Deze week werden ook een aantal games voorzien van een releasedatum. Zo weten we dat The Lord of the Rings: Gollum op 25 mei zal verschijnen, de pretparksimulator Park Beyond op 16 juni en After Us op 23 mei.

Trailers van de week

Er waren deze week ook weer een aantal trailers van komende games. Zo was er een gloednieuwe trailer van Star Wars Jedi: Survivor. Daarin zien we meer van het verhaal van de game!

Bloober Team kwam deze week met een 11 minuten durende gameplay-trailer van Layers of Fear. Het ziet er in ieder geval angstaanjagend goed uit!

We hebben goed nieuws voor de Crash Bandicoot fans. Crash Team Rumble zal namelijk op 20 juni verschijnen en deze week kregen we ook de eerste gameplay-trailer te zien!

LEGO en 2K werken samen aan een nieuwe racegame. In LEGO 2K Drive kunnen spelers een blokje omrijden in de open wereld van Bricklandia. Vanaf 19 mei kun je in je eentje of in co-op een poging wagen om de Sky Cup Trophy te winnen.

Tijdens de GDC liet Epic Games een nieuwe demo van de Unreal Engine zien. Daarin zien we hoe realistisch games kunnen worden die gebruik maken van de developers tool.

Roddels en meer

Het lijkt erop dat we Marvel’s Spider-Man 2 in september kunnen verwachten. Volgens stemacteur Tony Todd (die Venom vertolkt in de game) zal de game in september verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *