State of Play, Crisis blijft doorgaan en meer in hoogtepunten week 5

De tweede maand van het jaar heeft zich alweer aangemeld en we sloten de eerste af met een goedgevulde State of Play. Daarnaast was er ook nog genoeg te zien en beleven in de gamesindustrie!

State of Play

Sony hield woensdagavond een State of Play die meer dan 15 games toonde. Grootste verrassing was natuurlijk de nieuwe game van Hideo Kojima, maar ook games als Judas, Rise of the Ronin en Silent Hill 2 werden er getoond. We hebben alle trailers en nieuwtjes voor jullie op een rij gezet!

Nieuws

Activision Blizzard heeft in het verleden Tony Hawk Pro Skater en Guitar Hero-ontwikkelaar Neversoft aan Call of Duty te zetten. Het resultaat was Call of Duty: Future Warfare, maar helaas belandde de game op de plank. Al werd wel wat van de gameplay gebruikt in Infinite Warfare. Op X werden deze week beelden gedeeld van de geannuleerde game.


Test Drive Unlimited: Solar Crown heeft nog geen releasedatum, ,maar zal volgens uitgever Nacon nog voor 1 april gaan verschijnen. Vorig jaar werd de game uitgesteld naar begin 2024 en daar lijkt het bedrijf zich nog steeds aan te houden!

Palworld behaalt op dit moment de ene naar de andere mijlpaal en deze week werd duidelijk dat de game door 19 miljoen spelers wordt gespeeld. Daarvan zijn er 7 miljoen die dat op Xbox consoles doet. Het is niet bekend hoeveel gamers het via Xbox Game Pass spelen.

De PlayStation Plus-games van februari zijn onthuld en vanaf aanstaande dinsdag kunnen abonnees aan de slag met Steelrising, Foamstars en Rollerdrome.

Degene die geïnteresseerd zijn wat er vooraf ging aan Suicide Squad: Kill the Justice League (die we op dit moment onder de loep neme) kunnen binnenkort een comic-serie (Suicide Squad: Kill Arkham Asylum) verwachten. Deze zal worden geschreven door John Layman en het verhaal vertellen hoe Amanda Waller bij de vier hoofdpersonages van de game terecht is gekomen.

Crisis in de industrie?!

We meldden vorige week al dat Microsoft aan het bezuinigen is en dat ook de divisies van Bethesda en Activision Blizzard zijn getroffen met een ontslagronde. Bij laatstgenoemde werd niet alleen Blizzard hard getroffen, maar ook Sledgehammer Games en Toys for Bob. Daar werden respectievelijk 30% en 40% van het personeel ontslagen.
Voor Toys for Bob betekent dat er nog geen 60 man personeel overblijft. Dit team moet zich nog bezig houden met de live-service game Crash Team Rumble en zou naar verluid ook bezig zijn met Spyro 4.

Helaas bleef het daar deze week niet bij, want ook bij Eidos Montreal zijn er een hoop mensen op straat gezet. Het zou gaan om 97 ontwikkelaars/ mensen van de administratie en/of de ondersteunende diensten.


De studio zou al enige tijd werken aan een nieuwe Deus Ex en deze zou dit jaar in volledige productie zijn gegaan. Volgens journalist Jason Schreier is dat helaas niet meer het geval, want de game zou inmiddels zijn geannuleerd.

Ook de Amerikaanse tak van SEGA heeft bekendgemaakt 10 procent van hun personeel de laan op te moeten sturen. Het gaat hier om 61 man personeel en die zullen vanaf 8 maart ergens anders aan de slag moeten.

filmnieuws

Sonic the Hedgehog 3 is deze week officieel aangekondigd en de teaser lijkt te hinten dat de film in de Shadow-verhaallijn gaat duiken! De film moet in december in de bioscopen te zien zijn.

Trailers van de week

Op 14 maart verschijnt de turn-based strategiegame High Water op de PC en consoles en in een trailer wordt het thema (een apocalyps door klimaatverandering) in kaart gebracht.

Dragon Ball Z: Kakarot krijgt na vier jaar nog een nieuwe DLC. In Goku’s Next Journey maken spelers kennis met de reïncarnatie van Buu, namelijk Uub.

We blijven nog even bij Dragon Ball, want Dragon Ball: Sparking! Zero heeft een nieuwe trailer gekregen en daarin wordt verklapt dat er “164 personages speelbaar” zijn. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat er van Goku en Vegeta respectievelijk 11 en 13 varianten zijn.

In Banishers: Ghosts of New Eden volgen spelers het avontuur van Red en Antea. In twee nieuwe video’s geven de stemacteurs hun visie op hun personages.


Naast deze twee personages is er ook een video van de game vrijgegeven die de gameplay flink onder de loep neemt.

Alone in the Dark wordt in een video in 60 seconden uitgelegd. De game draait namelijk om meer dan het neermaaien van je vijanden!

We dachten even dat we een nieuwe Burnout kregen, maar ondanks dat Burnout Chaos: Drift Car Project wel de naam draagt, is het een hele ander soort racegame. Ondanks dat ziet de trailer er wel lekker ruig uit en is de game nu al op de PlayStation 5 te spelen.

Call of Duty Modern Warfare 3 en Warzone worden volgende week voorzien van Season 2. In een trailer wordt uitgelegd wat spelers te wachten staat.

Geruchten

Volgens Moore’s Law is Dead werkt Sony aan een handheld die zijn eigen games (digitaal) af kan spelen. De handheld zou alle PlayStation 4-games moeten draaien, net als sommige PlayStation 5-games. Laatstgenoemde zou echt per game worden bekeken.

Daarnaast zou ook Microsoft bezig zijn met een dergelijke apparaat. Volgens Jez Coden bekijkt Microsoft de opties voor draagbare game-apparaten, maar is het nog niet concreet ermee bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *