The Last of Us, E3 2023 en meer in hoogtepunten van het nieuws van week 11

Ook de eerste volledige week van maart zit er weer op en ook deze week was er weer genoeg te beleven in de gamesindustrie! Met deze week onder andere nieuws over The Last of Us, de E3, een nieuwe FIFA-game en meer!

Nieuwtjes

De week begon met het treurige nieuws van GSC Game World. De studio is namelijk gehackt en er kunnen mogelijk spoilers van S.T.A.L.K.E.R. 2 online komen. De hackers hebben namelijk al eisen gesteld, maar gezien het uit een “pro-Russische hoek” komt, zal de ontwikkelaar hier geen gehoor aan geven. Het is overigens wel het vermelden waard dat het gaat om informatie uit een vroege versie van de game!

Ook was er deze week het einde van The Last of Us serie op HBO. We weten inmiddels dat er een tweede seizoen aan gaat komen, maar het lijkt er op dat er zelfs een derde seizoen in aantocht is. Gezien deze game twee verhalen kent, lijkt het ons niet eens een heel onverstandige keuze. Ook hebben we vernomen dat het tweede seizoen meer geïnfecteerde zal bevatten. Mocht je deze serie nog niet gezien hebben, omdat je geen HBO-abonnement hebt: de serie komt deze zomer nog op Blu-Ray uit! Kortom, nog veel om naar uit te kijken!

Daarnaast hoorden we deze week van Naughty Dog dat hun volgende project in ontwikkeling is. Dan hebben we het niet over de standalone multiplayergame, maar een nieuwe game. Het lijkt overigens niet om the Last of Us: Part 3 te gaan, gezien Neil Druckmann het volgende liet doorschemeren:

“Ik weet dat de fans graag The Last of Us: Part 3 willen. Ik hoor het constant en alles wat ik kan zeggen is dat we al bezig zijn aan ons volgende project, dus die beslissing is al gemaakt. Ik kan niet zeggen wat het is, maar dat proces hebben we al gehad. We hebben veel overwegingen gemaakt en gekozen wat ons het meest enthousiast maakt.”

Het hoeft natuurlijk niet te betekenen dat zij niet met een Part 3 bezig zijn, maar het klinkt niet erg bevestigend, toch?
De E3 lijkt nooit meer te worden zoals we dat altijd kende. Eerder werd er nog geruchten de wereld in geholpen dat de drie platformhouders niet aanwezig zullen zijn. Nintendo heeft inmiddels laten weten niet fysiek aanwezig te zullen zijn en ook Microsoft heeft bevestigd niet van de partij te zullen zijn. Aangezien Sony al jaren niet meer aanwezig is, zal het ons verbazen als zij dit jaar juist wel aanwezig zullen zijn. Maar wie weet verrast men ons nog?

E3 2023

We blijven nog even bij Microsoft, want die is nog steeds bezig allerlei instanties ervan te overtuigen dat de overname van Activision Blizzard hen geen monopolypositie geeft. Hoewel er door de advocaten van Microsoft ook deze week weer geblunderd werd met de PlayStation game Superman (dat natuurlijk Spider-Man) moest zijn, klinker er ook positieve geluiden vanuit diverse anonieme studio’s. Al weerhoudt dat het CMA niet om hun eventuele goedkeuring uit te stellen.

Gelukkig was er ook goed nieuws voor de Xbox-fans onder ons: Ghostwire: Tokyo zal op 12 april naar Xbox-consoles, PC en Game Pass komen. Ook zal er op die dag een update komen voor de PlayStation-versies van de game.

De voetbalorganisator FIFA wil volgend jaar al een nieuwe voetbalgame uitbrengen. Nu EA de licentie niet meer heeft vast laten leggen, wil de organisatie zelf met een concurrent voor EA Sports FC komen. Wie deze gaat ontwikkelen is nog niet bekend, maar er zou “binnenkort” al meer info moeten worden gedeeld.

Nightdive Studios had deze week weer eens slecht nieuws over de System Shock Remake. De game is alweer uitgesteld en zal pas vanaf 30 mei voor de PC verkrijgbaar zijn. De game krijgt ook nog een console-versie, maar die zal pas “later” verschijnen. System Shock remake werd in 2015 aangekondigd als remaster, maar later maakte Nightdive bekend er toch een remake te zullen maken. De game had al in 2017, 2018, 2019 en 2020 moeten verschijnen, maar werd steeds uitgesteld.

Daarmee sluiten we deze week weer af. Wat gaan jullie dit weekeinde spelen? Laat het ons vooral weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *