Xbox heeft een next-gen console in de planning voor 2026?!

Het lijkt erop dat Xbox niet helemaal een third party-ontwikkelaar gaat worden. De platformhouder komt waarschijnlijk in 2026 met de next-gen consoles. Het zou mogelijk gaan om twee modellen en een daarvan zou een Switch-achtige handheld zijn en de andere een high-end console.

Het klinkt heel vreemd om te horen en lezen dat Microsoft in 2026 toch met een next-gen Xbox zal komen. Voor we in de details duiken, laten we toch even weten waar deze geluiden vandaan hebben. Deze komen namelijk van de XNC podcast en een bron van insider MAGG. Hij heeft laten weten dat hij een bron heeft die eigenlijk alles wat er deze week gebeurd is al weken van tevoren heeft laten doorschemeren.

Een high-end console en een handheld?

Volgens MAGG wordt de nieuwe console gemaakt door het team dat ook de Surface heeft gemaakt. De reden zit hem in de tweede SKU, namelijk de dockable (Switch-achtige) hybride console, die tevens ook de goedkoopste versie van de twee is. De andere versie is dus de standaard console, zoals de Xbox Series X of PlayStation 5 die je onder je TV hebt staan.

Het is niet bekend of Microsoft volgende week hier meer over gaat melden, maar ze gaan in ieder geval wel iets vertellen over de toekomst van Xbox. Het wordt ongetwijfeld nog een rare week voor Xbox dan eindelijk gaat vertellen wat er precies allemaal aan de hand is. We blijven het voor jullie in de gaten houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *