PlayStation Showcase, Nintendo naar Gamescom en meer in nieuws van week 21

De werkweek zit er alweer op en we hebben weer heel veel (nieuwe) games voorbij zien komen. We hebben al het nieuws weer even kort voor jullie samengevat!

Nieuws

Insomniac Games heeft deze week laten weten dat Spider-Man 2 geen co-op zal bevatten. Er werd gespeculeerd/ gehoopt op een dergelijke modus nu er twee Spider-Men aanwezig zijn, maar dat is dus niet het geval!

Waar E3 2023 helaas geannuleerd werd, weten we sinds deze week dat Nintendo komende zomer wel weer aanwezig is tijdens de Gamescom. De platformhouder is al sinds 2019 niet meer aanwezig geweest en we zijn erg benieuwd wat men  mee naar Keulen gaat nemen.

Tijdens de PlayStation Showcase werden er nog een aantal games voor de PlayStation VR 2 getoond (waarover later meer), maar Sony deelde deze week de verkoopcijfers van de VR-headset. Er zijn 600.000 exemplaren verkocht in de eerste zes weken en dat was “boven verwachting” van Sony. Het was 8 procent meer dan de eerste PlayStation VR deed in dezelfde tijd.

Trailers van de week

Over een paar weken verschijnt F1 23 en daarbij keert de Braking Point modus terug. In een nieuwe trailer toont Codemasters wat fans te wachten staat.

Sony heeft afgelopen woensdag de PlayStation Showcase gehouden en voor deze show werd gehouden werd er al gespeculeerd over een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Nog voor de show begon werd deze game bevestigd, middels een Linked-Inn pagina van een van de ontwikkelaars en tijdens de show werd de game getoond!

In totaal kwamen er maar liefst 32 games aan bod tijdens het evenement van Sony en we hebben dit allemaal samengesteld in een overzichtje met alle trailers!

Daarnaast werd Season 5 voor Battlefield 2024 uit de doeken gedaan. Het nieuwe seizoen van de game verschijnt me drie nieuwe wapens (t Gew-46, XCE Bar en het BFP.50 pistool een nieuw level en meer! Check de trailer voor voor meer info.

De remake van Alone of the Dark heeft een releasedatum, namelijk 25 oktober 2023. Ook werd er een nieuwe spotlight van de game vrijgegeven.

Roddels en meer

Er wordt al enige tijd gespeculeerd over een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater. De game zou mogelijk (tijdelijk) exclusive naar de Playstation 5 komen, maar nu melden bronnen van Insider Gaming dat de game ook naar PC en Xbox Series S/X zal komen.

Er wordt gesproken over een mogelijke rallygame van Codemasters/ EA. Immers heeft Codemasters de licentie van WRC in handen en het is wachten op de aankondiging. Het lijkt er dus op dat we binnenkort al op onze wenken worden bediend, want WRC 23 zal mogelijk op 28 juli verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *