State of Play, Nintendo Direct en meer in hoogtepunten week 37

De voorlopig laatste zomerse week zit er alweer op en deze week was er niet alleen een Nintendo Direct en een State of Play, maar werd er ook genoeg andere dingen laten zien!

Nieuws

Ubisoft en uitstellen lezen we de laatste jaren te vaak in een zin. Dit keer is het xDefiant dat met enkele weken is uitgesteld. De free-to-play game staat gepland om tussen eind september en eind oktober te verschijnen.

We blijven nog bij de free-to-play games, want Maxis heeft bevestigd dat De Sims 5 (wat nu bekend staat als Project Rene) “gratis te downloaden” wordt. Of het een andere benaming is of benadering zullen we nog moeten horen.

Deze week gingen Nintendo en Sony ook nog eens los met een Direct en een State of Play. We hebben daarvan al eerder een korte samenvatting geschreven. Check de links voor al het nieuws rondom Spider-Man 2, Splatoon 3, Mario vs Donkey Kong, Final Fantasy 7 Rebirth en meer!
Slecht nieuws voor GSC Game World (alsof ze al niet genoeg voor hun kiezen hebben gehad): door brand zijn de servers van het bedrijf verbrand. Het team was door de oorlog al verhuisd naar Praag, maar ook daar zaten ze dus niet helemaal veilig. Gelukkig waren er geen slachtoffers gevallen, maar het is niet bekend of dit ook impact heeft op de releasedatum van Stalker 2.

Trailers van de week

Total War: Pharaoh is voorzien van een releasedatum. De strategische oorlogsgame zal namelijk op 11 oktober digitaal en op 23 oktober fysiek verschijnen. In een trailer krijgen we ook meer te zien van het gebied waarin de singleplayer zich afspeelt.

Onze Niek ging tijdens de Gamescom aan de slag met de game en schrijft in deze hands-on wat hij ervan vond!

LEGO 2K Drive gaat binnenkort alweer in-game Season 2 tegemoet en in een trailer toont 2K wat er qua content te wachten staat.

Forza Motorsport komt over een maand uit en in een nieuwe trailer toont Turn 10 Studios verschillende races. Het ziet er in ieder geval veel belovend uit!

Lies of P komt later deze maand uit en in de souls-like zullen er ook behoorlijke baasgevechten zijn. In de onderstaande video zien we er een paar!

Alone in the Dark werd helaas uitgesteld, maar op 16 januari 2024 zullen fans het tegen deze monsters opnemen!

In november kunnen voetbalfanaten hun managers talenten weer oppikken in Football Manager 2024. De game verschijnt namelijk op zes november voor PC, PlayStation 4 en 5, Xbox One, Series S/X, Nintendo Switch en mobiele apparaten.

Geruchten

Er is tijdens de Xbox Two-podcast gesproken over de nieuwe Mass Efffect. Deze zou volgens Jez Corden niet meer een openwereld setting hebben, maar weer zijn zoals het in de trilogie was.
Nintendo zou zich opmaken voor een nieuwe Nintendo Direct en Gotham Knights zou daar mogelijk aangekondigd kunnen worden. De game is namelijk voorzien van een klassificatie door de ESRB. Dat deed het bedrijf ook al voor de Arkham trilogie, die op 13 oktober zal verschijnen. Update: De Direct is er wel gekomen, maar Gotham Knights is vooralsnog niet aangekondigd. Wellicht wacht men liever tot na de release van de Arkham trilogie?!

Horizon: Forbidden West krijgt niet alleen een Complete Edition, maar zal ook naar de PC komen. Dit blijkt uit een classificatie van het IMDA. Het zal ongetwijfeld niet lang meer duren voor Sony dit bevestigd, maar vooralsnog houden we even een slag om de arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *